Utkání nezačalo pro Znojmo dobře. Už po 169 sekundách hry prohrávali o dvě branky. Nejprve chybu obrany potrestal z přečíslení 2 na 1 Jakub Novák a o dvaatřicet sekund později rozvlnil poprvé v duelu síť za brankářem Znojma Martinem Benešem Podrabský.

V závěru šesté minuty měli Znojemští dvě minuty možnost přesilové hry po přestupku Daniela Kněžoura, ale střely Karla Virgla i Petra Slámy mířily mimo branku. Jedenáctá minuta sice snížení Znojemským přinesla, jenže českolipský brankář nohou posunul branku a rozhodčí se rozhodli gól neuznat.

Regulérní trefu tak Znojmo zaznamenalo až v minutě čtrnácté. Petr Čihal tak dodal domácím trochu sebevědomí, které za šestadvacet sekund znovu rozhodil druhou trefou v utkání Podrabský. Na to znojemští hráči reagovali šancí Filipa Horáka a snížením Čihala na 2:3.

Ještě do přestávky se ale České Lípě podařilo odskočit soupeři na rozdíl tři branek a to bylo příliš pro brankáře Beneše, jenž zaznamenal jen tři přesné zákroky. Od druhé třetiny tak místo v brankovišti zaujal Jakub Veselý. „Bohužel rozdíl mezi brankáři obou celků byl markantní. Když k tomu připočteme naši žalostnou produktivitu, vychází nám jasný výsledek," poznamenal trenér Znojma Jan Šťastník.

Čisté konto držel náhradní gólman jen dvě minuty a jedenáct sekund, když jej překonal Jan Hřebřina. V sedmadvacáté minutě už svítila na ukazateli skóre sedmička, přesným střelcem byl podruhé Novák. Následně pokryl Veselý dvě vyložené šance České Lípy a z protiútoku zahodil možnost snížení Sláma.

Nejproduktivnější hráč znojemského mužstva Sláma se dokázal prosadit až krátce po polovině utkání po souhře s kapitánem Pavlem Palátem. Jenže to už bylo gólově ze strany snaživých domácích vše. Právě lídr týmu Palát měl poté dvě šance na další snížení, ale první pokus zneškodnil brankář Lukáš Chyna a druhá mu se štěstím prošla mezi nohama mimo tři tyče.

Druhá přestávka přinesla uklidnění a v šestačtyřicáté minutě vstřelil osmou branku hostů a svoji druhou v střetnutí Hřebřina. Následovalo oslabení Znojma při vyloučení dvougólového střelce Čihala. S tím si ale Znojemští poradili bez inkasování.

Sedm minut před koncem utkání odvolal znojemský trenér brankáře Veselého a domácí zkoušeli drama v šesti hráčích, čehož ale k hattricku využil Podrabský. Na to odpověděl Jiří Salava nastřelením tyčky českolipské branky. Znojemští to zkoušeli v šesti i později.

Místo toho ale inkasovali ještě další dvě branky z holí Petra Procházky a počtvrté Podrabského. „Jak se říká, čím méně hráčů, tím méně chyb. Rozhodl náš kvalitnější brankář a precizní produktivita," poznamenal zkušený českolipský kouč Jiří Stožický, který měl k dispozici jen jedenáct hráčů do pole.

Znojmo je tak stále na deváté pozici prvoligové tabulky a na osmé Svitavy ztrácí čtyři body. „Krutý výsledek. Zase o tolik horší jsme nebyli. Musíme dát hlavy nahoru a makat dál," dodal znojemský kouč Šťastník.

Závěrečný duel tohoto kalendářního roku čeká na Znojmo v sobotu na hřišti předposledního Pelhřimova.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBC BRZDY CZ Česká Lípa 3:11 (2:5, 1:2, 0:4)

Branky: 14., 17. Čihal, 32. Sláma – 3., 14., 55., 60. Podrabský, 3., 27. Novák, 19., 59. P. Procházka, 23., 46. Hřebřina, 19. Kněžour. Rozhodčí: Gavlas – Mikula. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 137. Zásahy brankářů: Beneš 3, Veselý 11 – Chyna 28. Střely na branku: 31:23.

Znojmo: Beneš (20. Veselý) – Rada, V. Procházka, Částek, Zejda, Virgl – Salava, Palát, Hlávka, Horák, Čihal, Sláma, Fišer, Kučera, Pánek, Šindelář, Daberger.

Česká Lípa: Chyna (Mück) – Vnuk, Motejzík, Slaný, Vlček – Mlejnek, Novák, Podrabský, P.Procházka, Hřebina, Matějíček, Kněžour.