Znojemští před semifinálovou bitvou tradičně vsadili na analýzu zápasových videí soupeře. „Byli jsme maximálně připravení. Měli jsme víc nahrávek a nevycházeli jen z aktuální sezony, což hodně pomohlo. Byla to alfa a omega úspěchu,“ přibližuje sedmadvacetiletý hráč.

ZNOVU VE FINÁLE

Knights tak po přechodu z třetí české ligy do Rakouska nastoupí k druhému finále ve dvou letech, ve kterém příští týden v sobotu poměří síly s celkem Styrian Hurricanes. „Půjde o hodně těžký zápas, který rozhodnou maličkosti. Psychika, strategie a další detaily. Soupeř má podobné skóre jako my a celou sezonu dominuje. Je to velká výzva,“ povídá znojemský tahoun.

Legenda znojemského fotbalu Todor Yonov se nyní živí jako pomocník na stavbě. Číslo tři nosil na dresu. Teď ho má i na přilbě.
Bývalá ikona znojemského fotbalu Yonov: Děda by byl pyšný, že dělám u zedníků

Stejně jako v minulém ročníku sehraje Znojmo finálové utkání na hřišti soupeře, tedy v rakouském Stallhofenu. „Požádali jsme o pořadatelství, ale od začátku jsme na devadesát procent počítali s tím, že zápas odehrajeme v Rakousku. Přece jen hrajeme rakouskou ligu,“ uvědomuje si Kabelka.

Jihomoravany tak čeká víc jak tři sta kilometrů dlouhá cesta. „Aktuálně řešíme, jestli pojedeme o den dřív. Jede nás padesát a ubytovat tolik lidí je z hlediska peněz trošku oříšek. Doufám, že to nakonec vyjde, protože cestovat autobusem tak daleko je hodně náročné,“ říká vytáhlý quarterback.

Na finále s týmem vyrazí i domácí fanoušci. „Hned po nedělním zápase lidi psali, jestli vypravíme autobus pro diváky. Zájem je obrovský, takže jeden nachystáme. Atmosféra na semifinále byla neskutečná, přestože se v jeden den sešlo finále Wimbledonu i fotbalového mistrovství světa. Fanouškům moc děkujeme,“ dodává Kabelka.

Fotbalový trenér Leoš Kalvoda.
Kabina omládla. Znojmo vstoupí do nové sezony s devíti talentovanými posilami