Česká boxerská jednička a aktuálně světová sedmadvacítka vyrazila do Francie, kde se postaví domácímu Hervemu Lofidimu. V souboji na dvanáct kol se utkají o prestižní titul WBC Francophone. „V sázce je moc. Když vyhraji, poskočím do elitní světové dvacítky. Jde o titul WBC, což je v boxu nejvíc. Jde sice jen o odnož titulu, není světový, je frankofonní, ale i tak je velmi prestižní,“ praví Ducár, který bojuje v křížové váze.

V životopise už má dva zápasy o světový titul. Nejprve šokoval boxerskou scénu vítězstvím nad francouzským bijcem Samuelem Kadjem a přivlastnil si uvolněný mezinárodní titul WBF. To se mu povedlo v minulém roce.

Vítkovice - Kometa Brno 4:3 SN (18. kolo extraligy)
Kometa ztratila vyhraný zápas ve Vítkovicích a počtvrté v řadě padla

V letošním mu pak přilétla další nabídka na boj o světový titul organizace IBO, když si ho do Jihoafrické republiky pozvala světová trojka Kevin Lerena. A Ducár nakonec padl na body.

Teď ho čeká třetí velký duel v kariéře. „A chci se vrátit na vítěznou vlnu,“ líčí odhodlaně rodák z Citonic na Znojemsku, který v profesionální kariéře odboxoval deset duelů, osmkrát vyhrál, jednou se rozešel remízou a pouze jednou prohrál. „Nyní jsem zkušenější. Vím, že zvládnu dvanáct kol ve vysokém tempu, takže od začátku budu aktivně pracovat na vítězství,“ dodává.

Jenže do cesty se mu postaví momentálně francouzská trojka, světová dvaašedesátka a držitel titulu WBC Lofidi. „Je úplně typově odlišný boxer než Lerena. Je vyšší, není tolik dynamický. Spíš je tempař, který pracuje pořád. Kevin dělal v sériích a snížený,“ popsal devětadvacetiletý Ducár svého protějška. A proto zvolil jinou přípravu.

Jakub Kornfeil.
Konec dobrý, všechno dobré? Kornfeilovi nevyšly tréninky před závěrečným závodem

Nicméně na Lofidiho si věří. „Herve je doma a obhajuje titul. Můžu jenom získat,“ podotýká.

Jedenatřicetiletý Lofidi doposud v profesionální kariéře odboxoval patnáct soubojů s bilancí dvanácti výher a tří porážek.

Ducár bude znovu dělat reklamu jak sobě, tak i českému boxu. Zároveň si uvědomuje, že bojuje i o další nabídku. „Tento zápas domluvil zahraniční manažer, se kterým jsem začal spolupracovat,“ sděluje člen klubu Muay Thai Brno. „Jsem ve světovém povědomi boxu. Nabídky mi chodí, musím si je ale taky vybojovat,“ dodává.