Závodil jste první sezonu v kategorii mužů, pociťujete rozdíl?

Rozdílu jsem si ani nevšiml. V mládežnických kategoriích jsem závodil hlavně na dráze. Pokud jsem běžel nějaký závod mimo ni, tak jsem se i v mládežnických kategoriích měřil s muži. Samozřejmě konkurence je nyní podstatně větší, ale zase je to pro mne nejlepší motivace do dalšího tréninku.

Je těžší konkurovat starším a zároveň zkušenějším běžcům?

U vytrvalostních sportů je vidět, že i běžci staršího věku dosahují kvalitních výsledků. Těžké to je obzvlášť na tratích, jako je půlmaraton, na kterém jsem takzvaným zelenáčem. A na této trati hrají velkou roli zkušenosti, ty já se snažím sbírat s každým závodem.

Jak trénujete v zimním období?

Zimní příprava obnáší nabíhání velkého množství kilometrů. Jedná se třeba i o osmdesát kilometrů za týden.

Čemu dáváte v trénincích přednost?

Momentálně je to vytrvalost, ale tréninky mám pestré, takže se nezapomíná vůbec na nic. V tréninkovém plánu jsou zařazené i rychlostní a silové aktivity.

Trénuje vás stále Tomáš Hubený?

Ano a jsem s ním velice spokojený. Opravdu každý trénink je originální a něčím zajímavý. Momentálně se uvažuje i o zařazení koloběžky do mého tréninku.

Bojoval jste s elektronickým zapisováním tréninku, vyhrál jste již tento boj?

Já bych spíše řekl, že zatím v tomto boji vítězím. Netroufám si říci, že jsem vyhrál, je to jako běžecký trénink. Když se trénuje pořádně, tak se člověk zlepšuje.

Které závody vás čekají v nejbližší době?

V zimě toho moc nenazávodíme, spíše se soustředíme na kvalitní trénink. První závody poběžím pravděpodobně v březnu. Zvolíme asi tratě kolem deseti kilometrů na otestování formy a v dubnu se postavím po roce na start Pražského půlmaratonu, na který se moc těším.

Jak se vám běželo v nedávném Vánočním běhu?

Vánoční běh jsem běžel z plného tréninku, ale na trati jsem to moc nepocítil. Doběhl jsem v osobním rekordu za jedním z nejlepších běžců v České republice, a to Lukášem Olejníčkem.

Co pro vás běh znamená?

Stal se součástí mého života. Když jsem naštvaný, jdu běhat, když jsem nervózní, jdu běhat, když jsem veselý, jdu běhat. Nejde jen o výsledky, ale i o radost z pohybu.

Kteří lidé vám napomáhají k vašim výsledkům?

Samozřejmě můj trenér, ale také táta nebo máma, kteří mi fandí a podporují, za což jim tímto děkuji. A také běžci, se kterými trénují a v neposlední řadě je to i má velice tolerantní přítelkyně.