„Převálcovali nás v první čtvrtině, kdy jsme prohrávali o třicet bodů. Druhou čtvrtinu jsme sehráli nerozhodně 0:0. V posledních dvou jsme zkoušeli nové varianty hry, protože už jsme věděli, že je zápas celkem ztracený. Samozřejmě jsme nechtěli prohrát, ale proti tak zkušeným klukům nešlo utkání otočit," zhodnotil znojemský trenér a zároveň quarterback Radim Pařízek.

Soupeř si byl vědom svých zkušeností a převahy. „Na rozdíl od Znojma máme tým složený ze starých zkušených hráčů, kteří hrají americký fotbal deset patnáct let, což bylo hodně vidět. Někteří hráči hrají několik let spolu a je znát, že jsou sehraní. Teď hrajeme pro zábavu a abychom něco naučili mladé hráče, a to i protihráče z týmů soupeřů v sedmičkové lize," sdělil quarterback týmu Bílovice Sígrs Luděk Skoupý.

Mužstvu Znojmo Knights nevyšel hlavně začátek zápasu, pak už bylo schopné držet se silným soupeřem krok. „Po první čtvrtině už jsme s nimi hráli vyrovnanou partii a mohli jsme uhrát i lepší výsledek. Bohužel nás oslabily zranění hráčů, s tím ale ve sportu musíme počítat. Musíme se zlepšit v útočné fázi. Hráli kluci, kteří si to zkoušeli den před zápasem v deset večer poprvé a bylo to poznat," poznamenal Pařízek.

Ofenziva byla velkou slabinou znojemských borců. „V útoku jsme nebyli na rozdíl od obrany sehraní. V obraně už hrajeme delší dobu spolu a nemáme tam tak velké problémy," konstatoval šéf znojemské defenzivy Radim Petříček.

Oba znojemští hráči se shodli na nejlepším hráči svého týmu. Pochválili Martina Malíka, který obléká znojemský dres tři roky. „Nastupoval jak v ofenzivní, tak i v defenzivní lajně a hrál všude velice dobře," dodal Petříček.

Pro Znojmo bylo první utkání sezony určitou přípravou. „Někteří kluci hráli poprvé, tak to byl takový přípravný zápas. Příští hrajeme v Přerově a tam už musíme vyhrát. Měli bychom být mírnými favority," uzavřel Pařízek.

Znojmo hraje soutěž ČLAF B druhým rokem. Tým má cíl postoupit do play-off.