Razancí hladové šelmy zatínají spáry do evropské elity jezdci na modrých šestistovkových yamahách týmu Klub Racing Znojmo IV.

Radomil Rous ve třetím podniku mistrovství Evropy v Mostě ve třídě Supersport triumfoval. A třetí s odstupem sedmi vteřin dojel jeho stájový kolega Michal Filla.

Ten v závěrečné fázi dramatické bitvy diktoval tempo, v posledním kole však na vedoucí pozici chyboval. „Do vedení jsem šel čtyři kola před cílem a myslím, že první pozici bych už udržel. Jenže v takové situaci se musí chodit hodně tvrdě na brzdy. To mi nevyšlo, po lehkém kontaktu s Rousem jsem zaváhal a v zatáčce jsem začal brzdit příliš pozdě,“ lituje Filla.

Přední kolo šlo do smyku. „A než jsem motorku zase vyrovnal, jel jsem chvíli v kačírku. Naštěstí jsme měli před ostatními slušný náskok, takže kromě Rouse a Itala Marranconeho mě nikdo jiný nepředjel,“ říká šlapanický jezdec.

I přes závěrečnou šmouhu znamená Most jeho největší úspěch v ME supersportů, do nichž přestoupil z dvěstěpadesátek.

„Byl to superzávod, zajel jsem nejrychlejší kolo a ověřil si, že jsem schopný bojovat o první místo. Radek byl rychlý už v kvalifikaci, vyjel si pole position a zlepšil historicky nejlepší čas supersportů v Mostě,“ myslí Filla týmově.

Muži znojemského týmu udělali v průběžném pořadí seriálu výrazný krok dopředu: Rous figuruje na druhé příčce už jen s tříbodovou ztrátou na Marranconeho, zatímco Filla postoupil na čtvrtý stupínek.

Před závodem MS supersportů, k němuž díky divokým kartám nastoupí příští týden v Brně, si však velké iluze nedělají.

„Trať už znají všichni, takže tohle výhoda nebude. Jejich motorky jsou naopak o hodně lepší. Abych nebyl v Brně za úplného outsidera, potřebuji poslední brněnský čas z Memoriálu Františka Šťastného stlačit o dvě vteřiny. Myslím, že nějaké rezervy ještě mám,“ dodává na vysvětlenou lídr českého šampionátu Filla.