Florbalový dorostenci Znojma se znovu propadli na dno tabulky. K tomu jim pomohlo domácí prostředí, ve kterém prohráli s Bulldogs Brno a podlehli dokonce i FBŠ Olomouc.

V prvním utkání proti brněnskému celku nehráli znojemští florbalisté špatně. I přesto po první třetině prohrávali 0:2. Ve druhé třetině dokázalo Znojmo vstřelit dvě branky, ale soupeř také skóroval. V konečném zúčtování Znojmo prohrálo 3:6.

„Na Brno jsme si věřili a chtěli ho porazit. Proto jsem z výsledku zklamaný. Začali jsme hrát až v poslední třetině a to je dost pozdě,“ pronesl znojemský kouč Martin Andrle.

Druhé utkání s poslední Olomoucí mělo být jasnou devízou Znojma. V úvodu znojemští florbalisté do soupeře bušili hlava nehlava, ale gól přišel až dvě minuty před koncem třetiny. To se svým důrazem prosadil Miklík.

Ve druhé třetině pak Znojmo inkasovalo v početní výhodě a tým se sesypal. Dostal ještě další čtyři branky a bylo po utkání, které Znojmo prohrálo 2:5.

„Nevím, co k tomu říct. Nemáme střelce, který by chtěl dát branku. Ve vyložených šancích hráči volí nahrávku místo zakončení. Soupeř nás pak rychle přečíslí a naše zaváhání trestá,“ kroutil hlavou znojemský trenér. To potvrdil i jeden z obránců Znojma Jan Mikeš.

„Nemáme hráče, který na sebe dokáže vzít zodpovědnost a rozhodnout utkání v náš prospěch. Hrajeme kombinační florbal, který ale není dostatečně účinný,“ přiznal talentovaný obránce.

Znojemští dorostenci se tak propadli na poslední místo prvoligové tabulky. Pozitivní je, že neztrácí kontakt s Pepinem Ostrava, které je páté se stejným ziskem bodů jako Znojmo, a Olomoucí, která má o dva body více.

„Teď nás čeká pauza a hned po Novém roce se musíme vrhnout do tréninků a začít makat. Změníme styl hry a snad to vyjde. Pro udržení uděláme maximum. Věřím, že kluci začnou pořádně trénovat a společně to zvládneme,“ věří ve schopnosti a týmového ducha svých svěřenců Andrle.