Znojemská sportovní hala naplněná k prasknutí, skvělá atmosféra a parádní florbal. Tak by se daly charakterizovat úvodní dva zápasy finále play-off první ligy mužů. Stav série je zatím vyrovnaný 1:1. Finále se tak přesouvá z jihu Moravy do hlavní města.

První utkání, které se hrálo v sobotu, nebylo pro domácí diváky zrovna šťastné. Znojmo sice dvakrát vedlo, ale vítězství 5:3 nakonec urvala Sparta.
„Co si budeme nalhávat. V prvním utkání chtěla víc vyhrát Sparta. Nedokázali jsme podržet míček a v obraně nám chyběla houževnatost a bojovnost,“ poukázal na klíčová fakta trenér Znojma Libor Šťasta.

Znojemskou kabinou tak zavládl smutek, ale zároveň odhodlání srovnat sérii hned v neděli. A to se svěřencům Libora Šťasty povedlo. V odvetě dostali šanci zejména hráči, kteří toho v play-off moc nenahráli. A tento tah znojemskému týmu vyšel. Florbalisté zvítězili 6:4 a to zejména díky třem rychlým brankám v závěrečné třetině.

„Museli jsme udělat nějakou změnu, co se týče sestavy a vyplatilo se. Přesvědčil jsem se, že i třetí lajna má svou kvalitu. Konečně jsme hráli svou hru a musím kluky za výkon ve druhém utkání pochválit,“ prohlásil znojemský kouč.

Série, hraná na tři vítězná utkání, se tak přesouvá do Prahy. Třetí utkání se hraje v sobotu, to čtvrté v neděli. Kdyby po dalších dvou utkáních byla série vyrovnaná, rozhodující pátý zápas se bude hrát ve Znojmě.