Jak jste se ke sportu dostala?
Původně jsem osm let závodně plavala za znojemský plavecký tým TJ Sokol Znojmo. Ale jedenáct tréninků týdně je hodně a postupem času jsem je přestala zvládat a tak jsem skončila. Poté jsem hledala jinou sportovní aktivitu. Moje nynější spoluhráčka mě pozvala na trénink florbalu. Okamžitě jsem si florbal zamilovala.

Kdo vás trénuje?
Původně nás trénoval Petr Štraus. My jsme se ale rozpadly a teď když se dáváme znovu dohromady, si nás vzal na starost Libor Šťasta. Ten ale trénuje i muže, takže to zatím vypadá, že nás bude trénovat jeden z hráčů, Marek Krpoun.

Co se stalo, že jste se rozpadly?
Na začátku nás bylo dost. Bohužel jsme ale v týmu měly spoustu maturantek. Ty po střední škole odešly na školu vysokou. Najednou nás bylo málo a neměl kdo hrát.

Jak dlouho jste nehrály?
Rozpadly jsme se po konci minulé sezony. To znamená někdy kolem května minulého roku. Trénovat jsme začaly až teď v říjnu.

Na čí popud jste se k sobě vrátily?
Největší zásluhu na našem comebacku mají naše bývalé spoluhráčky, které si už bohužel nezahrály, protože byly úplné začátečnice. Nejvíce se o to zasloužily sestry Maruška a Jana Svobodovy. Ty všechny obvolaly a domluvily nového trenéra. Petr Štraus už nás nemohl trénovat, kvůli rodinným povinnostem.

V tuto chvíli už máte dostatečný počet hráček?
Pořád ještě hledáme. Zatím je nás deset. Ale ideální by bylo sehnat ještě minimálně pět hráček. Abychom mohly znovu vstoupit do první ligy, kterou jsem hrály před rozpadem.

Jaké hráčky hledáte?
Hledáme holky, které mají opravdový zájem o sport. Naši kategorii ale mohou hrát pouze holky ročník devadesát a mladší.

Vypadá to, že to myslíte opravdu vážně. Do kdy se musíte do soutěže přihlásit?
Myslím, že do konce května. Tak snad to stihneme.

Pokud soutěž opravdu přihlásíte, máte už stanovené nějaké cíle?
Zatím nevíme, do čeho jdeme. Bude spousta nových a nezkušených hráček. My, co už jsme někdy hrály, jsme také začátečnice. Rozhodně bychom ale chtěly navázat na již odehrané sezony, kdy jsme vždy skončily kolem toho pátého místa. Snad to zvládneme. Já tomu pevně věřím.

Kateřina Hladíková