První místo v tabulce po pátém kole. Taková je vizitka znojemských florbalistů v druhé nejvyšší soutěži u nás. O víkendu sehráli doma další dvě utkání, ve kterých porazili Jihlavu a Pelhřimov. O vítězství nad Pelhřimovem rozhodl Tomáš Janků až dvě minuty před koncem.

Do prvního utkání nastoupili svěřenci Libora Šťasty před zaplněnou znojemskou tribunou v sobotu třicet minut po devatenácté hodině. Už od úvodního buly bylo jasné, kde se bude utkání odehrávat. I přesto, že Znojmo pouštělo Jihlavu před svou bránu jen sporadicky, odcházeli oba soupeři po první třetině do kabin bez branek.

Už v první minutě druhé třetiny poprvé rozvlnil jihlavskou síť Bárta a o tři minuty později Janků. Do třetí třetiny si tak Znojmo vybojovalo dvoubrankový náskok.

Ve třetí třetině padlo nejvíce branek, a to hned čtyři. Nejdříve se trefil v desáté minutě poslední části Martínek a o čtyři minuty později Bulín.

„Konečně jsem se trefil. Už jsem na to čekal a jen doufám, že to tam bude padat i nadále,“ doufá střelec čtvrté branky, který se zároveň trefil i proti Pelhřimovu, Tomáš Bulín.

Škoda branky


Těsně před koncem vběhla na palubovku i třetí formace. Její premiéra v tomto utkání nebyla zrovna šťastná. Hned po třiceti vteřinách Jihlava vstřelila svůj první a poslední gól v zápase. Bohužel se tak nepodařilo znojemskému brankáři Pavlu Muchovi udržet čisté konto. Na jedinou branku Jihlavy ale Znojmo stačilo zareagovat a na konečných 5:1 upravil Petr Sláma.

„Bylo to podařené utkání. Jihlavu jsme téměř k ničemu nepustili a těší mě fakt, že se nám lepší obrana, což je pro nás prioritou,“ zhodnotil trenér znojemských florbalistů Libor Šťasta.

Ve druhém vystoupení se v neděli Znojmo utkalo s nováčkem první ligy Pelhřimovem. Po první třetině a brankách Bulína a Petra Slámy si zřejmě znojemští florbalisté mysleli, že jim vítězství spadne do klína. Jenže Pelhřimov ve druhé třetině třemi brankami otočil stav utkání ve svůj prospěch.

Silný závěr


V poslední části tak Znojmo opět zabralo. Nejdříve se prosadil po nahrávce Martínka rychlonohý forvard Ostrý a dvě minuty před koncem byl na konci akce právě Ostrého Janků, který rozhodl o výhře Znojma.

„Získali jsme důležitých šest bodů. Celkově ze dvou utkání mám dobrý pocit z defenzívy. Pořád nám ale vázne rozehrávka, která je hodně statická, a chybí mi tam pohyb,“ našel mezery ve hře Znojma Šťasta.

Znojmo je tak stále v čele první ligy s náskokem tří bodů před druhým Paskovem Surians. Třetí celek Královských Vinohrad už ztrácí body čtyři.