Kuriózní situace nastala u znojemských florbalistů. V sobotu večer nemůže tým vést ani jeden ze tří trenérů, kteří u týmu působí. Hlavní kouč Filip Vítek je coby asistent reprezentačního trenéra na mistrovství světa ve Švýcarsku. Jeho zástupce Jan Šťastník je pracovně v Americe a další z asistentů David Mahr se nachází také v zahraničí.

Na lavičce Znojma tak za této situace stane člen výkonného výboru znojemského oddílu Petr Chochola. „Chlapy už jsem několikrát vedl. Jsem bývalý hráč, dělám si licenci B, takže se ode mě asi očekává, že jednou budu trénovat," uvedl náhradní kouč.

Je to takový univerzální činovník klubu. „Ještě kluky vozím autobusem na zápasy," usmál se Chochola.

Mužstvo i přes absenci svých lodivodů neztrácí sebedůvěru. „Věřím, že se to na nás nijak nepodepíše a zvládneme to," hlásí kapitán týmu Petr Sláma.

Sobotní soupeř znojemských florbalistů, Hattrick Brno, nenavázal na loňský úspěch, kdy hrál baráž o extraligu. Mužstvo poprvé vyhrálo až v sedmém kole. Do té doby mělo jediný bod za prohru se Znojmem v prodloužení.

„Začátek soutěže nás nezastihl v dobré formě. Prakticky jsem přišli o tři klíčové hráče. Než jsme zapracovali nováčky a zkonsolidovali kádr, tak to chvíli trvalo. Postupně jsme se zlepšovali a nyní se nám už výsledkově daří," ohlédl se za výkony svého týmu brněnský trenér Petr Klimeš.

Proti Znojmu ale jednu z bývalých opor k dispozici mít bude. „David Hauser, který je u Buldoků, nám teď čtrnáct dnů pomáhá, takže ho proti Znojmu využijeme," dodal kouč. Hattrick také přišel o svého kapitána Martina Komendu, jenž také obléká dres Buldoků. Třetí klíčový hráč Jaroslav Hlaváček je dlouhodobě zraněný.

Znojmo v minulém zápase proti Žďáru nad Sázavou urvalo vítězství a ukončilo tak třízápasový nevýherní půst. Chtějí bodovat i nyní, prohra by je mohla posunout do spodní poloviny tabulky. „Hattrick bude potřebovat body, takže to bude těžký zápas. Určitě to bude vyhecované utkání. Už teď si posíláme mezi sebou esemesky. S kluky se navzájem známe, já jsem tam hrál," přiblížil znojemský kapitán.

Brněnské mužstvo se netají ambicemi na vítězství. „Jedeme do Znojma s odhodláním předvést maximální výkon. Nastoupíme v plné síle. Domácí jsou těžký soupeř, ale potřebujeme body od všech soupeřů," poznamenal Klimeš.

Znojemští florbalisté budou oslabení nejen na trenérské lavičce. „Asi nám budou chybět tři klíčoví hráči," krčí rameny náhradní trenér.

Tým Hattricku, i přestože je v tabulce třetí od konce, se může pyšnit nejlepší defenzivou. Dostal totiž nejméně gólů ze všech celků. Brněnský brankář Petr Kotula je druhým nejlepším brankářem první ligy. Znojmo je naopak mužstvem, které patří mezi dobře střílející týmy a kapitán Sláma je třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Derby s Hattrickem Brno vypukne v sobotu ve sportovní hale v osm hodin večer.

1. liga - 13. kolo: Znojmo - Hattrick Brno

sobota 8. prosince ve 20.00 hodin

Postavení v tabulce:

Znojmo 5., 20 bodů.

Brno 10., 12 bodů (o 1 zápas méně)

Předcházející vzájemný zápas:

Hattrick Brno - Znojmo 4:5p (2:0, 0:2, 2:2 0:1)