„Máme Spartě co vracet. V prvním vzájemném utkání jsme s ní prohráli v prodloužení po hodně smolných gólech. Teď nás čeká domácí duel před svými fanoušky. Bude to něco, chceme vyhrát,“ hlásil před duelem kapitán Jakub Martinek.

A co řekl, byla do puntíku pravda. Už když přicházeli florbalisté na hřiště, potleskem jim dodávaly sebevědomí tři stovky nedočkavých diváků.

Ti už od první vteřiny tlačili domácí do ofenzívy, jenže moc do zpěvu jim nebylo hned vzápětí. Po úvodním buly se vrhla Sparta do útoku a ujala se vedení. Po čtyřech vteřinách. Znojemské florbalisty tak dokonale zaskočila a bylo to vidět i na jejich hře.

Otřesení domácí se těžko dostávali do zápasu. Naopak Sparta se prokousávala do slibných šancí, jenže těm stál v cestě ve výborné formě chytající Roman Janda.

Znojemští byli pod dekou, tu ale odhrnul obránce Jiří Bauer, který v závěru první části vyrovnal a vrátil domácím potřebné sebevědomí. To podtrhli ve druhé třetině.

Povedená druhá třetina

V ní se nejdříve prosadil Tomáš Kuchařič a po něm Petr Ostrý. Sparta sice snížila, ale Znojmo dvěma dalšími góly strhlo zápas na svou stranu.

„Druhá třetina se nám vůbec nepovedla. Dělali jsme v ní obrovské individuální chyby, které se podepsaly na výsledku utkání. Neproměňovali jsme šance, naše rozehrávka byla taky žalostná,“ hlásil po utkání asistent trenéra Sparta Petr Gemroth, který přivezl na jih Moravy nekompletní tým.

Znojmo si tak v poslední třetině mohlo utkání před vynikající kulisou užít. Vedlo o tři branky a jen fantastický výkon trápící se Sparty by to mohl ohrozit.

Snaha se Spartě upřít nedala. Na začátku třetiny snížila, jenže domácí znovu na svou stranu vrátili tříbrankové vedení.

Sparťanský zmar

Pak už se spíše servírovaly vyloučení na obou stranách, než branky. Sparta nedokázala využít ani přesilovou hru pěti proti třem. Důkazem zmaru pak byla poslední branka Znojma. Jiří Salava dokázal v oslabení pečetit na konečných 7:3.

„Podali jsme velmi kvalitní výkon. Hráli jsme s nasazením extraligové úrovně. Uvidíme, jaké to bude, až se potkáme se Spartou doplněnou o hráče, kteří do utkání tentokrát nezasáhli,“ zhodnotil duel domácí trenér Jan Šťastník.

Znojemští florbalisté dokázali jedno kolo před koncem základní části stáhnout náskok Sparty na pouhé dva body. Bude se tak rozhodovat v posledním kole. V něm mají lepší výchozí pozici znojemští. Ti na domácí půdě hostí devátou Plzeň. Zato Sparta se utká se čtvrtými Vinohrady.

„Takhle kalkulovat je hodně ošidné. Co se týče pozic jednotlivých týmů, svádí to k tomu, že máme lepší los. Na druhou stranu Vinohradům už o nic nejde, ale Plzeň bojuje o play off,“ znělo po zápase ze znojemské kabiny.

TJ Znojmo – AC Sparta Praha 7:3 (1:1, 4:1, 2:1)

Branky: 17. Jiří Bauer, 23. Tomáš Kucharič, 26. Petr Ostrý, 34. Petr Ostrý, 36. Ondřej Kredatus, 44. Jiří Bauer, 57. Jiří Salava – 1. Petr Duchek, 32. Dan Moravec, 42. Petr Pastor. Rozhodčí: Martin Both – Radim Waliczko. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváků: 300.