„Konečně se zase hrál florbal, poprvé v celé sérii. Naneštěstí pro nás, Kladno ukázalo své kvality a zaslouženě postoupilo. Škoda, že jsme nevyužili našeho vedení. Také bych chtěl poděkovat divákům, kteří za námi až ze Znojma přijeli podpořit náš boj o finále," uvedl znojemský trenér Filip Vítek.

Začátek? „Nuda"

Druhý tábor byl ale se hrou méně spokojen. „Po celé dvě třetiny předváděla obě mužstva nejnudnější a nejméně divácky záživný florbal celé série. Takovou nudu jsem nečekal, hráči neměli žádný důraz. Ve třetí dvacetiminutovce se ale s góly roztrhl pytel, což bylo velice dobře. Vše se divákům vrátilo. Myslím, že takováto vypjatá utkání jsou nejlepší reklamou na florbal. Také bych chtěl poděkovat našim divákům, kterých přišlo opravdu hodně," řekl pro web florbalové unie asistent trenéra Kladna Petr Šikola.

Znojmo ale na poražení soupeře mělo. „Do utkání jsme vstoupili špatně, špatně jsme odehráli i druhou třetinu. Třetí dějství jsme odehráli o něco lépe, začali jsme plnit taktické pokyny a čtyřikrát skórovali. Kladno ale vědělo, že na nás nestačí ve hře 5 na 5, tak si vzalo oddechový čas a hrálo bez brankáře. Ten jeden hráč navíc byl znát a oni vyrovnali. Pak už se hrálo prodloužení a nájezdy, a to je vždy loterie. My jsme pár minut před koncem párkrát netrefili prázdnou bránu, to nás stálo vítězství," líčil asistent znojemského trenéra Jan Šťastník.

Pro Znojmo tak sezona končí. „My jsme věřili, že sérii ještě do Znojma vrátíme. Kdybychom nevěřili, tak tam ani nejedeme. Vyhrál ale tým, který byl výtečně silově připraven, to ukázal v prvních dvou zápasech. A také byl připraven takticky, což zase předvedl v posledním utkání," hodnotil semifinále Šťastník.

Kladno teď cílí výš

Výhra v semifinále neznamená pro Kladno jen postup do finále, ale také účast v baráži o extraligu, kde narazí na někoho z trojice soupeřů Havířov, Liberec nebo Sparta Praha. Druhý finalista první ligy ale ještě není znám, Pardubice mohly sérii proti Vinohradům rozhodnout. Soupeř ale zabral a snížil stav série na 1:2 z pohledu Vinohrad.

VOJTĚCH POJER