Úvod utkání připomínal oťukávání obou soupeřů, při kterém si oba brankáři připsali první zákroky. Až v desáté minutě se poprvé rozvlnila síť, a to v brance hostujících Svitav. Po souhře s útočníkem Tomášem Kucharičem zakončoval přesně hráč Filip Horák. Sám Kucharič si poté vypracoval zajímavou samostatnou akci, jenže gólmana Svitavských Filipa Lamaře neprostřelil, a tak přišlo vyrovnání. Hráč hostů Martin Junek tak zužitkoval zvýšenou aktivitu svého týmu. Ve čtrnácté minutě se dostalo Znojmo podruhé do vedení a o tři minuty později přidal Kucharič třetí branku domácího klubu.

„Myslím si, že i když jsme neměli před utkáním příliš času se znovu dostat do tempa, tak jsme zahráli dobře a kombinace byly přesné," poznamenala hvězda zápasu Jiří Salava.

Druhá třetina patřila zpočátku hostům a znojemský brankář Martin Beneš se musel proti střelám Svitav činit, jednou mu dokonce pomohla branková konstrukce. Na to domácí odpověděli čtvrtou brankou, když opět zafungovala souhra dvojice Salava a zakončující Kucharič. V osmatřicáté minutě nastřelilo Znojmo břevno Lamařovy branky a následně hostující David Říha ze standardní situace korigoval na 4:2.

Dvě minuty po startu třetí třetiny přidal druhou branku v utkání znojemský Horák a třetí asistenci v utkání si připsal útočník Salava. Po třinácti sekundách však hosté znovu snížili. Hráč Vít Sauer uvolnil spoluhráče Jana Kolena.

V sedmačtyřicáté minutě spálil obrovskou šanci útočník Znojma Pavel Palát, jenž trestuhodně minul prázdnou branku. Padesátá minuta pak patřila znojemskému florbalovému talentu Horákovi, který zaznamenal šestou branku a dovršil svůj první hattrick mezi muži. Přihrával mu svojí čtvrtou nahrávkou v zápase nezastavitelný Salava.

„Pravděpodobně to byl nejlepší zápas našeho útoku v sezoně. V závěru nám trenér říkal, abychom to hráli zkušeně a drželi míček často na svých florbalkách. To se našemu útoku příliš nelíbilo a snažili jsme se stále útočit," pousmál se Salava nad taktikou, kterou neradi dodržovali.

Svitavy se pokusily již deset minut před koncem utkání zdramatizovat zápas hrou bez brankáře, a navíc měly k dispozici i přesilovou hru, ale po chybě v rozehrávce přidal do prázdné branky sedmý gól právě Salava a připsal si tak pátý bod v utkání.

„Domácí zvítězili zaslouženě. My jsme dnes dostali pořádnou lekci z produktivity," poznamenal kouč a vedoucí mužstva FbK Svitavy Roman Kalhaus.

Hosté si vzali poté time-out a připravili se na závěrečný tlak, jenž zakončili dvěma brankami v rozmezí šestapadesáti sekund. Autory branek byli hráči Aleš König a podruhé v zápase Kolena.

„Musím říct, že to bylo velmi vydřené vítězství. Svitavy hráli sympaticky a nedarovaly svojí kůži zadarmo," řekl trenér Znojma Jan Šťastník.

Znojemští minutu a půl před koncem zápasu po brance Paláta dali výsledku konečnou podobu 8:5.

Znojmo zůstává po výhře na třetí pozici tabulky a v příštím kole zavítá na půdu předposledního týmu soutěže Spartaku Pelhřimov.

TJ Znojmo LAUFEN CZ FbK Svitavy 8:5 (3:1, 1:1, 4:3)

Branky: 9. Filip Horák, 14. Petr Čihal, 17. Tomáš Kucharič, 30. Tomáš Kucharič, 42. Filip Horák, 50. Filip Horák, 52. Jiří Salava, 59. Pavel Palát 11. Ladislav Štancl, 39. David Říha, 42. Jan Kolena, 57. Aleš König, 58. Jan Kolena.

Sestava Znojma: Beneš (Veselý) Rada, Peš, Herman, Zejda, Martinek, Virgl Salava, Palát, Horák, Čihal, Sláma, Juříček, Kučera, Šindelář, Kucharič. Trenér: Jan Šťastník.