Umístění po základní části je pro Znojmo důležité. Pokud zůstane mezi prvními čtyřmi týmy, bude si vybírat soupeře pro play off. V případě neúspěchu však může spadnout až na páté místo. „Musíme vyhrát. Pokud nás Pražané porazí, spadneme až na páté místo, protože čtvrtá Česká Lípa hraje s poslední Ostravou a zvítězí," vysvětluje Salava.

O případném soupeři pro vyřazovací část však florbalisté nespekulují. „Liga je zamotaná a pořadí se může po posledních utkáních dost změnit. Z možných soků se nám ale nejvíc zamlouvá Ústí nad Labem, protože je z těchto týmu nejhratelnější," prozrazuje útočník.

Salava však upřednostňuje jiné mužstvo. „Já osobně chci Svitavy, které ale dostat nemůžeme. Jsou sice na druhém místě tabulky, ale z velké části díky nám. Tabulka kvalitu týmů zkresluje. Hráli jsme s nimi na podzim v době, kdy se nám nedařilo. Svitavy v obou zápasech vyhrály a získaly šest bodů. Bez nich by druzí nebyly," upozorňuje Salava.

O cílech pro play off nechce znojemský útočník mluvit. „Náš tajný sen je samozřejmě vyhrát všechny zápasy a získat titul. Bude to však nesmírně těžké a nemá smysl to teď řešit. Musíme hlavně postoupit před první kolo," říká.

Znojemské hráče nečeká nic jednoduchého. Týmy jsou velice vyrovnané. Mezi druhým a osmým mužstvem je rozdíl pouhých osm bodů. „Největší favorit je Liberec, který je o úroveň výš jak ostatní. I další celky jsou ale dobré a nebezpečné. Čeká nás nejkvalitnější play off za posledních pět let," uvádí Salava.

DAVID VONDRA