V sestavě i s hvězdným Milanem Fridrichem zahájili florbalisté Znojma novou prvoligovou sezonu. Svěřenci Jana Šťastníka se představili v prvním kole na hřišti pražských Black Angels a hosté byli před utkáním jasným favoritem. Papírové předpoklady však vzaly brzy za své.

První znojemský gól v sezoně zaznamenal na začátku třinácté minuty Pavel Palát, jenže domácí nechtěli zůstat pozadu a za pouhých devět sekund vyrovnával Jan Bauman. Za dalších patnáct sekund už domácí Black Angels vedli, přesným střelcem byl Tadeáš Velechovský. Ve zbytku první třetiny se už činili brankáři nebo obrany a velké brankové hody měly přijít ve druhé třetině.

Po devětačtyřiceti sekundách druhé třetiny vedli domácí už 3:1. Brankáře Znojma Martina Beneše tentokrát překvapil svojí tečí Tadeáš Melíšek. O čtyři minuty později se radoval podruhé v zápase Bauman, když pohotově z hranice velkého brankoviště prostřelil gólmana. „Potěšil mě perfektní výkon v prvních dvou třetinách, ale bohužel jsme se ve třetí třetině nechali strhnout ke hře nahoru dolů, která skončila hrou 6 na 5 a už jsme čekali jen na smrt. Zápas jsme mohli sice vyhrát o šest branek, ale i tak jsou první body cenné," poznamenal trenér Pražanů Tomáš Janeček.

V devětadvacáté minutě vyhnal brankáře Beneše na střídačku pátou brankou Jakub Renčín a znojemský trenér si navíc vzal oddechový čas, který však přišel vniveč. Jan Hánl totiž o tři minuty později inkasoval pošesté z hole Lukáše Nekoly a Znojmo bylo pod velkým tlakem i psychickou dekou.

Osmatřicátá minuta přinesla parádní zakončení domácího Daniela Ludvíka a bylo to 7:1. „Zasloužená porážka za výkon v prvních dvou třetinách, zejména v té druhé byl náš výkon tristní. Je potřeba říci, že domácí tým, doplněný řadou nových hráčů z celé Prahy, podal velmi dobrý výkon. Pozitivní je náš výkon ze třetí třetiny. Pokud chceme být úspěšní, musíme hrát tak jako ve třetí třetině," řekl šéf znojemské střídačky Šťastník.

Ve třetí třetině jako by nastoupila na obou stranách jiná mužstva. Znojemští měli mnohem více ze hry. Po několika tutovkách snížil na rozdíl pěti branek Tomáš Kucharič. V sedmačtyřicáté minutě si domácí obrana srazila míček do sítě sama a stav už byl jen 7:3.

Z protiútoku však Ludvík znovu vedení navýšil, a i když přišla branka Jana Nováka a korunovace hattricku v podání Kuchariče, na výhře domácích 8:6 to již nic nezměnilo a Znojmo na úvod sezony ztratilo body.

BLACK ANGELS Praha – TJ Znojmo LAUFEN CZ 8:6 (2:1, 5:0, 1:5)

Branky: 13. Bauman, 13. Velechovský, 21. Melíšek, 25. Bauman, 29. Renčín, 32. Nekola, 38. D. Ludvík, 48. D. Ludvík – 13. Palát, 47. Kucharič, 48. Procházka, 51. Kucharič, 59. Novák, 60. Kucharič

Roz­hodčí: D.Bezucha – M- Bezucha

Vyloučení: 0:0

Diváků: 55

Zásahy brankářů: Fibiger 19 – Beneš 6, Hándl 9

Black Angels: Fibinger – Velechovský, Vaculík, M. Ludvík, Hněvkovský, Nachtmann, Votruba, SangHoon – Nekola, Novotný, Kopecký, D. Ludvík, Sluka, Chmelíček, Bauman, Zahradník, Melíšek, Renčín

Znojmo: Beneš (29. Handl) – Rada, Procházka, Novák, Dvořák, Juříček, Mašek, Virgl – Salava, Palát, Horák, Čihal, Fridrich, Zejda, Pánek, Šindelář, Kucharič