"Samozřejmě svého soupeře nepodceníme. Je to tým, který hraje sice nižší soutěž než my, ale v Hodoníně je požene určitě plná hala, protože tam nikdy florbalovou extraligu ani první ligu nezažili. Očekáváme houževnatého protivníka, který nám nedá nic zadarmo," podotkl znojemský trenér Jan Šťastník.

Podle něj nastoupí jeho tým téměř v kompletním složení. Kromě zraněného obránce Martina Peše, jenž se poranil při posledním utkání se Startem, dostanou volno pravděpodobně dva či tři hráči základní sestavy. Více prostoru ve hře tak dostanou hráči, kteří nastupují méně, nebo některý z juniorů.

„Určitě chceme po několika letech dostat do Znojma semifinále poháru, a proto nenecháme nic náhodě ani v zápase s týmem z nižší soutěže," dodal znojemský trenér.

To jeho trenérský konkurent z Klobouků se chce v utkání hlavně bavit. V kádru aktuálně řádí viróza, ale i přesto počítá, že bude sestava kompletní. „Někteří hráči mají směny v práci, ale přesto doufám, že se všichni sejdeme. Zatím mám aspoň takové informace," uvedl hrající trenér Klobouků Pavel Volek a dodává. „Do každého utkání jdeme s cílem vyhrát. Máme svoji taktiku a tu musíme plnit. Je to prestižní utkání.

Jeho týmu se prozatím v Národní lize příliš nedaří a figurují tak s jedinou výhrou až na deváté příčce tabulky. Střelecky se daří především hráči Ladislavu Dufkovi, který nastřílel během pěti zápasů již jedenáct branek. Skvěle jej pak doplňuje spoluhráč Tomáš Líznar, jenž si připsal devět asistencí. V brance Kloubouků se střídá dvojice brankářů Stanislav Damborský a Tomáš Hradečný.

„Příliš informací o soupeři nemáme, ale to, co nebudeme mít nastudováno, tak musíme dohnat jednoznačně bojovností. Potřebujeme první dva zápasy poháru zvládnout, abychom se v rozhodujícím utkání na domácím stadionu střetli s Bulldogs Brno o postup do semifinále," uvedl znojemský obránce Jakub Martinek.

Utkání začíná ve sportovní hale TEZA Hodonín dnes třicet minut po dvacáté hodině.

MARTIN SMEJKAL