Čtyřiadvacetiletý Martin Pánek hrál v celku z města nad řekou Dyjí odmalička. V posledních letech pak pro znojemský klub pracoval na postech marketingového specialisty a trenéra mládeže. Do Tatranu Střešovice jej stáhl bývalý hráč Znojma a současný trenér nejúspěšnějšího českého mančaftu Milan Fridrich. „Rozhodoval jsem, co bude následovat. Fríďa (Milan Fridrich – pozn. red.) se dozvěděl o nabídce, kterou jsem obdržel po skončení sezony. Ihned se se mnou spojil a řekl, že pokud mám odejít ze Znojma, tak ať jdu do Tatranu,“ uvedl Pánek pro web Laufenu.

Druhý z Martinů, Šindelář, také dostal po sestupu do první ligy několik nabídek na další angažmá. Pro střešovický Tatran se rozhodl taktéž kvůli Milanu Fridrichovi. „Už když působil ve Znojmě, tak nás všechny herně dost posunul a věřím, že ještě více se můžu posunout, když budu nastupovat pod jeho vedením,“ zněl odhodlaně Šindelář.

V úterý 7. května zástupci Vinařství Šebesta zapalovali svíce, aby uchránily své vinohrady v Březí před mrazem.
Bitva s mrazy: vinařům na jižní Moravě pomohly svíce

Bývalý kouč TJ Znojmo Laufen a nynější manažer týmu Jan Šťastník zmínil, že pro oba hochy se jedná o posun výše. „Na jednu stranu rád jsem rád, že kluci ukázali svým následovníkům, že i z malého Znojma se dá poctivou prací a láskou ke florbalu dostat do velkého klubu, kterým několikanásobný mistr republiky ze Střešovic je,“ řekl Šťastník.

V pondělí pak vedení znojemského florbalu informovalo, že z pracovních důvodů opouští - alespoň prozatím – A-tým mužů další hráč. Florbalista David Kučera míří na čtyři měsíce sbírat pracovní zkušenosti na Island. Kučera zároveň působil i jako trenér mládeže. „Hlavním důvodem mého rozhodnutí bylo splnění si dalšího životního snu. Tím je zkusit život v jiné zemi,“ líčil Kučera.

Na město u rakouských hranic však nezapomíná. „Znojmo za sebou jistě neuzavírám, strávil jsem zde spoustu pěkných let a mám na ně krásné vzpomínky. Když bude možnost, rád se sem vrátím, třeba dále k hraní a trénování mladých florbalistů,“ uzavřel Kučera.