Podzimní část soutěže s sebou nese také několik změn. Oblíbená čtenářská soutěž Tipliga má nového reklamního partnera, sázkovou kancelář Fortuna. Pravidla Fortuna ligy čtenářů Deníku, jak je nově soutěž nazvaná, zůstávají nezměněna. Dají se též najít na webových stránkách www.denik.cz/tipliga.
Další změny se týkají cen. Proti jarní části je hlavní cenou LCD televizor. Druhý nejlepší tipér získá Set top box a třetí poukázku v hodnotě tisíc korun a fotbalový míč Adidas Euro. Samozřejmostí jsou i ceny pro výherce jednotlivých kol. Ti si z redakce Znojemského deníku odnesou trička a stokorunové poukázky na sázení od společnosti Fortuna.

Ke hře stačí vyplnit originální kupon a odevzdat na sběrném místě, či na adrese redakce. Takhle musí tipovat každý hráč, který začíná své první kolo, byť i uprostřed rozjeté soutěže. Jedinou podmínkou tipovačky je, že věk hráče musí být minimálně osmnáct let.

Od svého druhého pokusu má další možnost tipovat na www.denik.cz/tipliga, vždy do pátku do šestnácti hodin. Lze tipovat i prostřednictvím SMS z mobilního telefonu.

V Deníku, a současně i na internetové doméně www.denik.cz/tipliga, vychází soutěžní kupon, který obsahuje deset fotbalových zápasů, jež se hrají o následujícím víkendu. Tipující u každého z nich napíše 0, 1 nebo 2 podle toho, jak odhaduje výsledek utkání (vítězství domácích – 1, vítězství hostí – 2, remíza – 0). Dvojtipy či trojtipy jsou nepřípustné!

Za každý správný tip získá soutěžící dva body, za každý špatný se jeden bod odečítá. Hráč doplní své jméno, adresu, telefon, popřípadě email, identifikační číslo a heslo. Heslo si hráč určí sám při vstupu do hry, jako kombinaci libovolných čtyř číslic, například 0135.

Identifikační číslo pak přiděluje soutěžícímu redakce a hráč ho pak následně již sám vpisuje do tiketu, SMS či při tipování na internetu. Idetifikační číslo si každý hráč jistí ve výsledkovém servise daného kola. Ten bude vycházet každou středu.

Pokud soutěžící tipuje poprvé, napíše do kolonky Identifikační číslo velké písmeno N a doplní jen číselné heslo a své osobní údaje. Kromě deseti tipů se vyplňuje ještě správný tip, kde se uvede tip na počet vstřelených branek v uvedených zápasech. Tento tip rozhodne o vítězi v případě rovnosti bodů.
Uzávěrka pro tipování je každý pátek v šestnáct hodin. Každou středu po dobu trvání soutěže vychází seznam účastníků, jejich dosažené skóre, průběžné pořadí a vítězové daného kola.