Rok se s rokem sešel a střešovický Tatran opět slavil titul pro mistra české florbalové extraligy. Už potřetí měl možnost mistrovský pohár zvednout nad hlavu i Znojmák Milan Fridrich. Ten přivedl Tatran jako kapitán k dvanáctém titulu.

„Sezona bylo pro nás hodně těžká. V Tatranu se hodně obměnil a omladil kádr. Devadesát procent utkání se rozhodovala až v posledních minutách, takže to bylo hodně těžké. O to víc si pak člověk toho prvenství váží,“ prohlásil kapitán Tatranu Milan Fridrich.

Stejný názor na to má i první muž střešovické lavičky Petr Ďarmek. „Pocit je to super. Tím, že to bylo tak vydřené, si uvědomujeme, že to není zadarmo,“ přiznal kouč Tatranu.

Do finále se Tatran probojoval přes svého pražského rivala Future v pětizápasové bitvě. „Byla to asi nejtěžší utkání play-off. Naopak finále pro nás tak složité nebylo,“ konstatoval kapitán Tatranu.

A opravdu. Finále bylo jasnou devízou pražského klubu. Ten se po dvou domácích utkáních ujal nad ostravskými Vítkovicemi vedení 2:0 a nakonec sérii vyhrál 3:1 na zápasy. „Určitě jsme nečekali, že to bude tak jednoduché. Ale Vítkovice nám to svojí hrou značně usnadnili. Když tak přemýšlím, tak to asi bylo nejlehčí finále v mé kariéře,“ dodal Fridrich.

V letošním play-off navíc překonal rekord v počtu vstřelených branek. V třinácti utkáních vyřazovací části nastřílel znojemský špílmachr jednadvacet branek. O čtyři tak překonal rok starý rekord svého spoluhráče Michala Jedličky.

„Určitě mě to těší, ale nějak zvlášť na to nehledím. Loni to tam padalo Jedlovi, letos mně. Důležité je, že máme titul,“ razantně prohlásil Fridrich.
Momentálně se kapitán Tatranu soustředí na prosincové mistrovství světa, které se koná v České republice. Znojemský rodák samozřejmě v nominaci pro vrchol letošní sezony nemůže chybět.

„Snad se tam udržím až do konečné nominace. Je to velká výzva. Budeme hrát před domácím publikem a bylo by skvělé, navléknout si před ním placku,“ přemýšlel dopředu střešovický sniper.