Klub sportovní gymnastiky Znojmo má za sebou skvělý vstup do podzimní části sezony. Závodníkům se vydařil skutečně skvěle. Chlapci dovezli ze závodů tři cenné kovy, dvě zlaté a jednu bronzovou medaili.

V sobotu třetího listopadu se zúčastnili třináctého ročníku Memoriálu Víta Somolíka, který se konal v pražských Vršovicích.

Znojemští gymnasté znovu potvrdili, že ve svých kategoriích patří mezi českou špičku.

Ve skvělé formě se představil především talentovaný znojemský gymnasta Jiří Kostík. Ten v konkurenci jednadvaceti závodníků z celkem pěti oddílů zaslouženě zvítězil. Zlatou medaili získal před druhým Martinem Koubou z domácího klubu Sokol Vršovice.

Bronzová medaile putuje také na jih Moravy, do Znojma, a to díky Františkovi Černému, který skončil na třetí příčce.

Další znojemští závodníci se vešli do první jedenáctky startovního pole. Theodor Špaček skončil na čtvrtém místě, hned za ním, na páté příčce, se umístil Filip Hanzel. Jedenácté místo potom obsadil Martin Vejchoda.

Osm závodníků, kteří dostali v průběhu závodů nejlepší známku na hrazdě, se potom navíc zúčastnilo finálových bojů O hrazdu Víta Somolíka.

Také v těchto závodech nedal znojemský sportovec Jiří Kostík nikomu ze soupeřů šanci. Opět přesvědčivě zvítězil, a přidal tak do sbírky úspěchů Klubu sportovní gymnastiky další nejcennější kov.

Do finále se kromě Kostíka probojovali i ostatní znojemští závodníci. František Černý, který vybojoval čtvrté místo, Martin Vejchoda, který skončil pátý. Na osmé příčce se umístil Filip Hanzel.

Dívčí družstvo Klubu sportovní gymnastiky Znojmo absolvovalo svůj první závod podzimní sezony v Bučovicích, kde se konal Pohár studentstva. Znojemský tým ve složení Lidmila Nováková, Veronika Blažíčková a Marie Černá nakonec obsadil solidní šestou příčku. Lidmila Nováková navíc vybojovala v závodě jednotlivců osmé místo.

Nejmladší znojemské gymnastky Marie Černá a Veronika Blažíčková pak především sbíraly cenné zkušenosti mezi staršími soupeřkami, věkový rozdíl někdy činil až čtyři roky. I přesto prokázaly velmi dobrou formu a zejména talent.