Trochu jinak viděl finálový duel jeho trenér Miroslav Jánský. „Vypustil první kolo a dalšími dvěma už to nedohnal. Kdyby v prvním boxoval jako ve třetím, tak by stoprocentně vyhrál," zmiňuje.

Kadet vs. junioři

Kočka, kterému se v boxerských kruzích neřekne jinak než Bobeš, nastupuje v kategorii do 64 kg. Je úřadujícím republikovým mistrem v kadetech. Titul získal už třikrát po sobě. Nyní je také finalistou juniorského mistrovství. „Je to úspěch, když šestnáctiletý kluk poráží boxery, kterým je osmnáct let," vyzdvihuje Jánský.

Finálový protivník znojemského boxera měl dokonce devatenáct let. „Byl mezi námi velký věkový rozdíl. On teď končí juniorskou kategorii a já věkem ještě junior ani nejsem. Prohrál jsem o dva body 13:15. Mrzí mě to," přibližuje mladý boxer.

Kočka Pazderu ve finále potrápil. „Nejtěžší pro mě bylo semifinále, tam jsem se dost nadřel. Ve finále už mi docházely síly, ale snažil jsem se, abych před domácím publikem vyhrál," přiznal po zápase Pazdera.

V semifinálové bitvě vyhrál děčínský borec nad Romanem Bulavkou díky pomocným bodům. „Myslím si, že Bulavka a Kočka boxovali stejně. Jen Bulavka je starší a silnější," konstatoval dvojnásobný juniorský šampion České republiky.

Předtím, než se Kočka dostal do finále, musel vyhrát dva zápasy proti o dva roky starším soupeřům. V prvním utkání jsem boxoval proti Škrabalovi z Pardubic. Porazil jsem ho 13:5 na body. Ve druhém jsem nastoupil proti Mučkovi z Ostravy. Vyhrál jsem 19:10," doplňuje Kočka. Juniorské mistrovství si poprvé vyzkoušel vloni. „Tam jsem ale vypadl už v prvním kole," dodal.

Nabitý program

V nejbližší době čekají znojemského nadějného boxera dva mezinárodní závody. „V pátek jedu na Slovensko na mezinárodní turnaj a za dva týdny na mezinárodní turnaj v Litvě," upřesňuje. Mezitím ho mohou znojemští fanoušci vidět boxovat 5. května. Ve Znojmě v tělocvičně na Rumunské ulici se uskuteční Oblastní liga boxu, což je v podstatě druhá boxerská liga.

Vrcholem sezony bude pro Kočku červencové mistrovství Evropy kadetů v Bulharsku. „Chtěl bych tam získat medaili. Nevím, jestli mám na první místo, ale ta medaile by mohla být," přeje si. Reálnou šanci na zisk některého z cenných kovů potvrzuje i Kočkův trenér. „Myslím, že na medaili má. Pokud se něco nestane, že by byl třeba zraněný nebo něco jiného," domnívá se Jánský.