Jak se to sešlo, že jste se vrátil do Znojma?

Sešlo se více věcí, které mě k tomu vedly. Jednak nastal určitý pohyb lidí, kteří stáli za mým odchodem ze znojemského florbalu. To byl takový první podstatný krok. Dalším z faktorů je to, že u týmu působí jako asistent můj dlouholetý kamarád David Mahr, který mě pořád lanařil. Svou roli hrálo i mé pracovní vytížení, kdy pro mě bylo velice náročné dojíždět do Havlíčkova Brodu. Je tam skvělé zázemí, ale mužstvu se příliš nedařilo. Znojmo má přece jen vyšší ambice, což bylo také jedním z důvodů mého příchodu sem. Zvažoval jsem svůj návrat hodně dlouho. V Havlíčkově Brodu mám hodně kamarádů, nebylo to jednoduché.

Jak je to dlouho, co jste ve Znojmě nehrál?

Je to dva a půl roku. Vlastně od té doby, co jsme sestoupili z extraligy, kdy jsem byl společně s dalšíma klukama vyřazený z kádru. Už je to pryč, už je to dávno za mnou. Teď se soustředím na to, abychom tady byli úspěšní a dostali se do play-off. Soutěž je tak vyrovnaná, že úspěšný v play-off může být kdokoliv.

S Havlíčkovým Brodem bude Znojmo ještě hrát. Nastoupíte v tomto zápase?

Pokud budu zdravý, tak bych měl normálně nastoupit. Bude to pro mě daleko horší zápas než teď ten první s Vinohrady, protože za Brod jsem dva a půl roku dýchal a chtěl jsem tam něco dokázat. V určitých fázích se to i dařilo. Teď ale převážily misky vah pro Znojmo, tak jsem se rozhodl vrátit a uvidíme, jak to dopadne.

Jak moc se změnilo znojemské mužstvo od té doby, co jste v něm nehrál?

Rozhodně přišel kvalitní trenér, který pracoval i u reprezentace. To byl také jeden z důvodů, proč jsem se vrátil. Spolupracovat s Filipem (trenér Filip Vítek, pozn. red.) byla pro mě také výzva. Jinak základní osa kádru je tak nějak stejná. Se spoustou kluků jsem hrál. Je tu nový brankář a několik obránců. S klukama už jsem ale trénoval od vánočních prázdnin, takže jsem měl čas se zařadit do týmu.