„Všichni jsme do toho šli s plným nasazením. Koše jsme si rozdělili. Hodně se trefovali i holky na druhé půlce. Jde nám o postup do play-off. Snažili jsme se zmobilizovat všechny síly a na tréninku se scházíme ve velkém počtu. Příprava je kvalitní. Řekli jsme si, že do konce sezony neprohrajeme a zatím vše plníme,“ burcovala Simonidesová.

Budějovická skvadra vstoupila do utkání nekompletní a kouč Jihočechů Ivo Kracík se s prohrou smířil. „Z různých důvodů jsme měli zcela přeházenou sestavu. Věděli jsme, že ve Znojmě nemáme s poslepovanou soupiskou šanci,“ krčil rameny trenér hostů.

Ilustrační foto.
Florbalisté Laufenu schytali devítku od Ústí

Dvě kola před koncem základní části tuzemské nejvyšší soutěže si Jihomoravané pojistili dalšími body účast v play-off. Tam postupují první čtyři týmy a Znojemští nyní disponují čtyřbodovým náskokem před posledním mančaftem Náchoda. S ním se utkají už v neděli. „Chceme tam stoprocentně vyhrát. Nedáme jim šanci,“ zněla sebevědomě Hana Simonidesová.

Modří Sloni Znojmo – Sokol KCC České Budějovice 27:18

Poločas: 16:9. Nejlepší střelci: Žák Jakub. 6, Podzemský 5, Zábojová, Šebelová a Žák Ivan po 4, Mostbekováa Nguyen po 2 – Pešák 6, Tsybyktarov 3, Kortus, Kracík, Procházková a Součková po 2, Krejčí 1. Rozhodčí: Fridrich – Pospíšil.