Semifinále korfbalové extraligy klepe na dveře. Už v neděli se budou zraky korfbalových fanoušků upírat na znojemskou palubovku, kde přivítají Modří sloni svého rivala z Českých Budějovic.

Znojmo sice dost suverénním způsobem vyhrálo základní část korfbalové extraligy. Ze svého semifinálového soupeře ale nemohou být Znojemští nadšení.
„V sezoně jsme je dokázali několikrát porazit. V zápasech, ve kterých o něco jde, má ale jihočeský celek lepší bilanci,“ přiznal trenér znojemských korfbalisté Martin Žák.

A opravdu. Před dvěma roky s nimi znojemský tým prohrál ve finále, loni u Jihočechů v semifinále. „Každá série jednou končí a my jsme odhodlaní jít do finále,“ vzkázal českobudějovickým hráčům Žák.

Po celou sezonu byli korfbalisté zvyklí, že se hrají dvě utkání s jedním soupeřem. Naopak v semifinále se hraje pouze jediné utkání, které rozhodne o tom, kdo si zahraje finále a kdo se bude rvát jen o třetí místo.

„Je to taková loterie. Každý zápas je jiný a my musíme být stoprocentně připravení,“ ví o důležitosti a zároveň zrádnosti semifinále znojemský lodivod.
K dispozici by měl mít všechny hráče. Ti měli po skončení základní části volno, aby doléčili všechny neduhy a zranění. „Měli bychom být v plně síle. Teď si dáme před nedělním zápasem ještě pár tréninků, kde se soustředíme hlavně na řešení určitých herních situací,“ prozradil Žák.

V tentýž den se nebude ve znojemské sportovní hale odehrávat jen semifinále seniorské extraligy. Dorostenci v rámci semifinále dorostenecké extraligy přivítají Moravskou Třebovou.

„Netajíme se tím, že bychom chtěli zaútočit na takzvaný doubl. To znamená, že bychom rádi vyhráli mistrovský titul v obou kategoriích. V našich silách to určitě je,“ prozradil znojemský kouč Martin Žák.

Semifinále dorostu začíná v neděli třicet minut po jedenácté hodině dopolední, to seniorské pak o půl druhé odpoledne. „Doufáme, že se fanoušci sejdou v hojném počtu. Jejich aktivita v hledišti nás vždycky vyburcuje k lepším výkonům,“ pozval na obě semifinálová utkání Žák