Jen jedinkrát vedli hosté z jihu Čech nad Modrými slony. To bylo hned v první minutě, když se trefil Kracík. Pak už otěže zápasu převzali svěřenci Martina Žáka. Důsledná obrana a skvělý pohyb po hřišti byl důsledkem toho, že už v poločase bylo o zápase rozhodnuto. Vedení Znojma nad Budějovicemi 10:3 mluvilo za vše.

I přesto domácí v druhé půlce hráli stále aktivně a korfbalem se skutečně bavili. Jejich utkání se změnilo doslova v exhibici, která byla umocněna skvělou atmosférou, jenž v hale panovala.

„Musím pochválit celý tým, který bojoval o každý míč a držel se taktických pokynů. Už před zápasem jsem věděl, že to buď skončí velkou výhrou nebo trápením. Naštěstí mince spadla na správnou stranu,“ prohlásil šťastný kouč finalistů letošního ročníku extraligy Martin Žák.

Ten odkoučoval i semifinále dorostenecké extraligy, v němž na sebe narazilo Znojmo a Moravská Třebová. Začátek utkání drželi pevně ve svých rukou domácí znojemští korfbalisté. Pak ale přišel zlom a tým doslova odešel. Nakonec ale zvítězil 13:12 košem v poslední vteřině utkání z rukou Lenky Hlávkové.
„První poločas jsme odehráli skvěle. Pak jsme se ale nechali uchlácholit vedením a šli hodně dolů. Nakonec při nás stálo štěstíčko,“ přiznal Žák.

Dorostenci zatím svého finálového soupeře neznají. Bude to vítěz duelu Kolín – České Budějovice. Zato senioři už ví, s kým budou mít tu čest bojovat o první tým domácí korfbalové scény.

„Nakonec to bude Kolín, který porazil Brno. Je to pro nás hratelnější soupeř, ale zároveň víme, že se dokáže hodně kvalitně připravit, co se taktiky týče,“ naznačil Žák.