Už dva roky nedokázali znojemští korfbalisté zvítězit na půdě Kolína. To se jim v sobotu konečně povedlo. V prvním utkání sice Znojmo nezvládlo závěr utkání a prohrálo 19:20, ale v odvetě už byl jihomoravský celek suverénní a vyhrál 17:12.

Korfbalisté jeli do Kolína s jasným cílem. „Chceme v Kolíně konečně vyhrát. Už se nám to dlouhou dobu nepodařilo. Zlomíme to prokletí,“ prohlásil před utkáním trenér znojemských Modrých slonů Martin Žák.

A opravdu. Už od úvodních minut prvního utkání dostalo Znojmo soupeře pod tlak, což vyústilo v poločasové vedení 10:6.

Ve druhém poločase se ale karta obrátila. Hra Znojma už nebyla tak účelná a Kolín se začal na hosty dotahovat.

„Domácí vystřídali několik hráčů a změnili taktiku, čímž narušili naši plynulou hru,“ přiznal znojemský kouč.

Sporná penalta


Pět minut před koncem utkání pak domácí Kolín srovnal a očekávala se vypjatá koncovka vyrovnaného duelu. Těsně před závěrečnou sirénou ale hlavní sudí při sporné situaci ukázal na značku penalty. Tu Kolín proměnil a díky ní nakonec porazil Znojmo 20:19. „Do zápasu jsme vstoupili více než dobře. Drželi jsme si mírný náskok, ale v závěru utkání jsme se přestali stoprocentně koncentrovat a Kolín toho náramně využil,“ zhodnotil první utkání znojemský hráč Petr Malačka.

Odveta začala jako přes kopírák. Na dominantní hru Znojma nemohli domácí korfbalisté najít recept. Kolín působil více než odevzdaným dojmem a i když bylo poločasové skóre 9:6 pro Znojmo, bylo utkání téměř rozhodnuté. Ve druhé půlce pak dokázali svěřenci Martina Žáka tempo ještě vystupňovat a vytvořit si tak větší náskok.

Exhibiční závěr


S blížícím se závěrem utkání bylo ve hře Modrých slonů k vidění i několik doslova exhibičních prvků. Nakonec Znojmo po zásluze zvítězilo 17:12 a připsalo si cenné body do extraligové tabulky.

„Do druhého zápasu jsme šli s jednoznačným cílem vyhrát. Už jsme museli prolomit tu nepříznivou bilanci na kolínské palubovce. To se nám podařilo, takže jsem spokojený,“ shrnul Martin Žák.

Znojmo si tak upevnilo první příčku v tabulce a zajistilo si účast na finálovém dni extraligy, které se letos koná v Prostějově.

„Jsem rád, že se nám daří držet se na první příčce. Zatím tak plníme cíl, který jsme si před sezonou vytyčili. Teď se ale pomalu musíme soustředit na rozhodující boje, kterými letošní ročník extraligy vyvrcholí. Chceme znovu po dvou letech usednout na mistrovský trůn,“ vzkázal všem soupeřům Žák.