V utkání se soupeřem, který v letošní extraligové sezoně ještě ani jednou nevyhrál, však budou momentálně druzí Modří Sloni postrádat klíčového hráče. „Bohužel nenaskočí náš kapitán a nejlepší střelec Jirka Podzemský, který si naposledy zlomil kůstku v ruce. Je po operaci a pomalu se zotavuje," povídá Žák. „Zbytek kádru ale je dostatečně kvalitní, takže věřím, že se s jeho absencí vyrovnáme a vyhrajeme," ujišťuje třetí nejproduktivnější hráč jihomoravského celku.

Naposledy se znojemští korfbalisté se soupeřem ze středních Čech utkali v polovině prosince a bez větších problémů zvítězili 27:10. „Z týmu jim před sezonou odešly hlavní opory, proto je pochopitelné, že hodně omlazený kádr teprve sbírá zkušenosti," přibližuje znojemský hráč.

Právě předvánoční výhra nad Kolínem byla pro Modré Slony klíčová. Po vlažném podzimním startu je totiž nakopla ke třem vítězstvím v řadě. „Samozřejmě by bylo skvělé, kdybychom udrželi neporazitelnost i v nadcházejících zápasech, klíčové je ale play off. Naším cílem proto je udržet se mezi dvěma nejlepšími týmy, abychom ve vyřazovacích bojích měli výhodu domácího prostředí a hráli proti potenciálně slabšímu soupeři," dodává Žák.

Kromě duelu s Kolínem odehrají znojemští korfbalisté v základní části ještě dvě střetnutí. Už příští sobotu vyzvou v derby Brno, začátkem dubna pak poměří síly s reprezentační třiadvacítkou.

MIROSLAV VOZDECKÝ