„Moc nevím, co se s námi dělo. Náš výkon byl hrozný. Duel jsme prostě nezvládli, vytvořili jsme si málo střeleckých pozic a naše úspěšnost v zakončení byla bídná. Start do sezony se rozhodně neodehrál podle našich představ," lamentoval brněnský stratég Jakub Máša.

V poločase přitom ještě jeho svěřenci o jeden koš vedli. Domácí Modří Sloni však po změně stran zaveleli k velkému obratu. „Měli jsme víc štěstí než rozumu. O poločase jsme si řekli, že to musíme víc rozhýbat a to se povedlo. Navíc jsme poslali na plac vysokého Jakuba Žáka, což se ukázalo jako dobrý tah. Musím pochválit celý tým, všichni hráli s obrovským nasazením," byl spokojený znojemský kouč a zároveň hráč Jiří Podzemský.

Znojmo – KK Brno 26: 22 Poločas: 10:11. Rozhodčí: Martin Uherka, Zdeněk Snášel. Nejvíc bodů: Jiří Podzemský 10, Ivan Žák 6, Tereza Ferkovičová 5 – Eliška Jonáková 6, Jan Šedý 5, Štěpánka Jonáková 4.

Ten se v neděli blýskl deseti koši a stal se tak suverénně nejlepší střelcem utkání. „Cítil jsem se opravdu dobře. Když se člověk chytne, tak je pak celý duel v laufu," pousmál se český reprezentant.

Výhra je pro Znojmo o to cennější, že většinu zápasu hrálo jen v sedmi hráčích. Nedlouho po zahájení hry totiž odstoupila kvůli zranění Hana Simonidesová. „Máme velkou marodku a neměli jsme koho střídat. Paradoxně nás však její absence semkla a hrát v sedmi nám vyhovovalo. Víc jsme stříleli a hýbali se. Nakoplo nás to," popsal Podzemský, který se nedávno vrátil z mistrovství světa v Belgii, které se Čechům moc nevydařilo. Skončili na devátém místě a zaznamenali tak nejhorší výsledek v historii.

Modří Sloni po minulé prohře s Českými Budějovicemi zaznamenali první výhru sezony a v tabulce jim patří třetí místo. Už v neděli pokračuje nejvyšší soutěž třetím kolem. Znojemští korfbalisté jedou na palubovku nedalekého Prostějova.