Co vás čeká v závěrečném roce přípravy před olympiádou?

Poslední rok před OH je opravdu náročný,protože za dvanáct měsíců budeme ještě absolvovat řadu významných závodů. V prosinci se koná mistrovství Evropy v Debrecenu na pětadvacetimetrovém bazénu.

V březnu 2008 bude velmi důležitý závod, a tím je mistrovství Evropy v Eidhovenu, který je jedním z hlavních kvalifikačních závodů na olympiádu, a hned za měsíc, v dubnu, se koná mistrovství světa na krátkém bazénu v Manchesteru.

Zúčastní se někdo z vašich svěřenců těchto závodů?

Všech závodů by se měli zúčastnit Květoslav Svoboda a Michal Rubáček, kteří podle mě přísné nominační limity splní a budou Českou republiku na těchto závodech určitě reprezentovat.

V silné mezinárodní konkurenci by se jim mohlo podařit splnit i limity na olympiádu, které schválil Český olympijský výbor. Byl bych rád, kdyby se podařilo splnit ještě někomu ze znojemských plavců limit na mistrovství Evropy. Šance by mohl mít Martin Havlík a Ondra Čermák.

Zřejmě budete mít i náročnou přípravu na tyto závody.


Je to tak, ještě teď v září absolvujeme desetidenní soustředění v Nymburku a v říjnu se uskuteční intenzivní příprava v teple, tedy doufáme, že tam bude teplo, máme zajištěné soustředění na Kypru. Zde proběhne závěrečná příprava, po které se zúčastníme dvou závodůČeského poháru, na kterých se mohou plnit limity na mistrovství Evropy.

Koncem roku, přesně šestadvacátého prosince, nám začíná další soustředění, a to ve Vídni, kde se budeme připravovat s reprezentanty Rakouska a Itálie na společném soustředění.

Takto náročná příprava zajisté stojí hodně peněz.


Je to opravdu dost finančně náročné, ale díky sponzorům a podpoře vedení města Znojma se nám podaří tuto přípravu realizovat. Jenom výcvikové tábory budou oddíl stát kolem šesti set tisíc korun, nákup vitamínů a energetických podpůrných prostředků přijde na sto tisíc a sportovní pomůcky a vybavení bude stát dalších sto tisíc.

Jsou ještě nějaké problémy s dotacemi od města, nebo jste je už vyřešili?

Myslím, že jsme si vyjasnili drobné nedostatky, které jsme měli v účetnictví v minulých letech, a sjednali jsme nápravu.

Jak to vypadá s podporou města dnes?

Musíme poděkovat vedení města Znojma, protože už převedlo na náš účet peníze na přípravu a podpořilo nás v našem sportovním snažení tak, abychom stihli připravit další znojemské reprezentanty pro již šestou olympiádu.

Co do budoucna, máte v oddílu nějaké talenty na úrovni Olgy Šplíchalové nebo Květoslava Svobody?

O talentech na takové úrovni se zatím nedá mluvit, ale je zde několik šikovných plavců, kteří by časem mohli plavat až na olympijských hrách. Již dnes získávají medaile na mistrovství žactva a dorostu.