Do pátku 24. srpna se mohou zájemci přihlásit pomocí webových stránek www.vranovskapohadka.cz.

„Závodu se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak i týmy. Zvláště klání firemních týmů se stalo v posledních ročnících velmi populární. V cíli pak společně ochutnáme nádherná vína Vinařství Lahofer. Závod bude ukončen slavnostním vyhlášením výsledků, nejlepší závodníci v každé kategorii obdrží kromě ostatních cen i vína Vinařství Lahofer," popsal marketingový a obchodní ředitel Vinařství Lahofer Daniel Smola.

Na závodníky čeká sedmačtyřicet kilometrů dlouhá a středně náročná trasa, která povede již tradičně z chatové osady kolem zříceniny hradu Cornštejn, přes Vysočany, Zblovice, Bítov, Chvalatice a pláž vranovské přehrady na hráz přehrady a odtud dále přes lančovskou zátoku do Lančova a zpět do Pohádky.

„Je to náročnější závod než Znovín cup, ale pro cyklisty záživnější díky krásám Vranovska," hodnotil trať závodu loňský vítěz Martin Vojtěch, který trať zvládl za 1:44:20. Na startu se objeví i letos.

„LahoferAuthor Cup se může stát i zajímavou alternativou pro cyklisty, kteří plánovali účast na jedenáctém ročníku Hošek Motor Bike Tour v Líšni u Brna. Závod se totiž měl konat ve stejném termínu, tedy 1. září, ale kvůli finančním potížím se neuskuteční," sdělil Smola.

Pořadatelé připravili i speciální závod pro děti do čtrnácti let ve čtyřech věkových kategorií. Přihlásit se mohou přímo na místě.

Start hlavního závodu je příští sobotu v deset hodin dopoledne.