V pátém čtvrtfinále jste dlouho vedli. Přišlo uspokojení?

V první a druhé dvacetiminutovce jsme předváděli nejlepší florbal za celou sezonu a zaslouženě vedli 6:2. V pauze před třetí částí jsme kluky nabádali, aby hráli pořád jako za stavu 0:0. Také jsme jim říkali, že Start už nemá co ztratit a že bude hrát na maximální riziko.

Třetí část jste přesto prohráli 0:6. Co se stalo?

Vybouchli jsme. Bohužel jsme hned zkraje třetiny obdrželi branku, která soupeře nakopla. Poté se hra uklidnila, avšak šance, které jsme si vypracovali, gólem neskončily. Startu tam naopak spadlo téměř všechno. Nechci se ale vymlouvat, v závěru jsme nebyli dostatečně hladoví. Zradila nás i hlava.

čtvrtfinálová kletbaZnojemští florbalisté skončili potřetí za sebou ve čtvrtfinále první ligy. Letos nestačili v pátém utkání na pražský Start98. Loni vypadli s Kladnem 1:3 na zápasy. Postoupit mezi čtyři nejlepší týmy se svěřencům Jana Šťastníka nepodařilo ani rok předtím. Tehdy nepřešli přes Vinohrady, padli 2:3 na zápasy.

Pomýšleli jste po vydařeném závěru základní části výš?

Jednoznačně, náš cíl bylo aspoň semifinále. Hráči byli hodně odhodlaní, chtěli po třech letech konečně prolomit čtvrtfinálové prokletí. I já jsem letos cítil největší šanci. V základní části jsme sice skončili druzí, brzký konec v play off však všechno maže. Letošní sezona je pro mě největší zklamání od chvíle, co jsem usedl na trenérskou lavičku.

Mrzí vás zpětně, že si hráči vybrali za soupeře právě Start?

Vůbec, volba soupeře nebyla rozhodující. Na Start jsme výkonnostně měli, výsledky jednotlivých utkání napovídají, že šlo o vyrovnanou partii. Mnozí nás sice pasovali do role favorita, já jsem však už před prvním duelem říkal, že šance jsou padesát na padesát. A ne jen kvůli tomu, abych měl v případě vypadnutí alibi.

MIROSLAV VOZDECKÝ