Petr Čech zajel v rámci dalšího podniku Mistrovství České republiky minibiků šestý nejlepší čas. Mimo to si na brněnském Masarykově okruhu vylepšil osobní rekord.

„Pátečních volných tréninků jsem se neúčastnil, abych perfektně naladil motorku a nestávalo se to, co v předešlých závodech,“ vysvětlil svou neúčast na trénincích Čech.

Kvalifikace


A opravdu se mu tento nezvyklý tah vyplatil. V sobotu na znojemského minibikaře čekala obávaná kvalifikace.

V první kvalifikační jízdě zajel svůj osobní rekord na brněnské trati, a to jednatřicet vteřin na kolo. To mu zaručovalo osmou pozici na startovním roštu.

Ve druhé měřené kvalifikační jízdě zajel Čech ještě o šest setin vteřiny lépe. „Bylo to absurdní. Do druhé kvalifikace jsem šel pouze s tím, že zajedu nové gumy. A ono to bylo vylepšení osobáku,“ usmál se Čech.

Start prvního závodu vyšel znojemskému jezdci skvěle. Hned po rozsvícení zeleného světla vyrazil dopředu a najednou se ocitl vedle pátého Libora Vařečky.

„Chtěl jsem se dostat před něj, ale udělal jsem pár chybiček a Vařečka se mi vzdálil,“ popsal začátek závodu Čech.

V dalším průběhu se Čech v jednu chvíli dostal na sedmou příčku, ale v zápětí šesté místo vybojoval zpět. Posléze odrazil ještě pár útoků soupeřů, a tak se pořadí míchalo už jen za jeho zády. „Byl to skvělý závod, který mě motivoval do dalšího, jež se jel o dvě hodiny později,“ sdělil minibikek Čech.

Pět nehod


Ve druhém závodě však přehnal Čech start, nedobrzdil první zatáčku a rázem se válel v trávě. Podařilo se mu vstát a pokračovat dál.

„Nejspíš jsem se přemotivoval. Sice jsem pokračoval v jízdě, ale výsledkem na poškozeném stroji byly další čtyři pády a celkové třinácté místo. Každopádně jsem s výsledkem závodů spokojený,“ zhodnotil Čech. Nyní čeká minibikery dvouměsíční pauza, ve které se jede mistrovství Evropy. Toho se ale znojemský motocyklista nezúčastní.

„Díky pauze mám dost času na trénink, abych se v podzimní části sezony mohl pokusit vylepšit své dosavadní maximum,“ uzavřel Čech.