„V pondělí mi volal hlavní trenér Čebína, že nestíhá poslat soupisku a pošle ji do úterního večera. Ve středu mi pak přišel e–mail, že má spoustu pracovních povinností a že nesehnal nikoho, kdo by závodníky do Znojma odvezl,“ přiblížil změny ve startovních listinách trenér znojemských závodníků František Macek.

Absence čebínských závodníků ho mrzela, ale také rozzlobila. „Podle mě není Čebín tak daleko, aby je sem nemohl někdo odvézt. Spíš si myslím, že tam děti nejsou vedeny tak, aby byly schopné zúčastnit se takového podniku,“ mínil Macek.

„Na mistrovství se soutěžilo ve čtyřech disciplínách a oni podle mých informací cvičí jen dvě, takže možná měli strach, že by tu nebyli schopni odzávodit všechno,“ soudil.

Ve sportovní hale se tak sešlo celkem devětadvacet závodníků. „Mělo jich být i bez Čebína dvaatřicet, ale tři děti onemocněly,“ upřesnil Macek.

Startující závodníci soutěžili v pěti disciplínách, a to Tul (cvičení sestav), Matsogi (sportovní boj), T–Ki (speciální přerážecí techniky ve výskoku), Wirok (silové přerážení) a tým–Tul (týmové cvičení sestav).

O zábavu v přestávkách se starala děvčata z týmu aerobicu Kateřiny Protivínské a také děvčata Moniky Vorbisové, která se věnují discotancům.

V kategorii Wirok si mezi žáky nejlépe vedli Ondřej Brabenec a Jana Hrubá ze Šumné. Tento oddíl bral zlatou medaili také mezi juniorkami, kde zvítězila Klára Zajacová. V seniorské kategorii zvítězili Vladimír Plocr a Andrea Nesnídalová ze Znojma.

Kategorii T–Ki vyhrál za žáky jevišovický Jiří Němec, mezi žákyněmi byla nejlepší Radka Zajacová ze Šumné. Juniorkám kralovala znojemská Veronika Novoměstská, seniorskou soutěž ovládli opět Plocr s Nesnídalovou.

Kategorii Tul vyhráli v žákovské kategorii Martin Ngo Xuan a Radka Nesnídalová, zlato mezi juniorkami brala opět Veronika Novoměstská. Seniorskou kategorii tentokrát ovládl Filip Nesnídal, Andrea Nesnídalová se z trůnu sesadit nenechala ani v této disciplíně.

V kategorii Matsogi byli závodníci rozděleni podle své váhy. Vítězi se stali Andrea Nesnídalová, Radka Zajacová, Bronislav Hudeček, Tomáš Svoboda, Vladimír Plocr, Jan Kugler a Tomáš Schwarz.

Nejúspěšnější závodnicí se stala se čtyřmi zlatými medailemi a dvanácti body seniorka Andrea Nesnídalová, nejúspěšnějším závodníkem pak senior Vladimír Plocr se třemi zlatými a jednou bronzovou medailí a deseti body.