Počátkem prázdnin zavítají každoročně do české metropole stovky florbalistů ze spousty oddílů. Turnaj Prague Games, který letos organizátoři uspořádali mezi osmým a jedenáctým červencem, přilákal i florbalisty znojemského týmu TJ Laufen. Jihomoravané na největší mládežnický turnaj v Evropě vyslali tři družstva, z nichž dvěma se podařilo vybojovat zlaté medaile.

Fotbalisté Tasovic (v bílém) prohráli přípravné utkání na domácí půdě. Ve středu nestačili na Bohunice 2:3. Foto: František Šimík
Tasovickým ujel závěr utkání. Bohunice vyhrály díky proměněné penaltě

Dohromady výprava hráčů od rakouských hranic absolvovala v kategoriích B13, B15 a B17 třiadvacet utkání. Znojemští patnáctkrát zvítězili, jednou brali plichtu a sedmkrát prohráli. „Bohužel, ani jedné kategorii se nepodařilo vyhrát klíčové utkání na začátku play-off a všechny tři týmy spadly do B-pavouka, kde si však kategorie B15 a B17 spravily chuť a celý pavouk dokázaly vyhrát,“ přiblížili florbalisté TJ na klubovém webu.

Individuální úspěch zaznamenal znojemský hráč Vítek Marušík. Florbalista hrající v kategorii B13 nastřílel svým soupeřům jedenáct branek a získal tak titul druhého nejproduktivnějšího střelce na Prague Games.

Před patnácti lety postoupili fotbalisté Šatova do I. B třídy. V sobotu událost oslaví v původní sestavě zápasem proti aktuálnímu výběru tamějšího Tatranu. Foto: archiv Tatran Šatov
Tatran oslaví postup do krajské soutěže exhibicí

Po samostatné stránce si skvěle vedl ve skupině B15 Jakub Vít. Borec v dresu TJ Znojmo Laufen opanoval svou kategorii a bral nejvíce kanadských bodů v celém turnaji.