Jeho tým v sobotu prožil dva rozdílné poločasy. Dokud byl Podzemský na hřišti, měli navrch Modří Sloni, po jeho odstoupení se hra vyrovnala a Prostějov začal stahovat ztrátu. „Začátek byl o nás dost špatný. Brzy jsme prohrávali 1:6. Dělali jsme spoustu chyb. Těžko říct, jak by zápas vypadal, pokud by se nezranil Jirka. Je škoda, že nedohrál. V závěru jsme se dostali na dostřel jednoho koše, dvě hrubé chyby nás však zase srazily. Navíc jsme v utkání nedali dvě penalty, což se nám ještě nestalo," lamentoval prostějovský kouč David Konečný.

Ve Znojmě teď doufají, že Podzemský stihne dubnový finálový den extraligy. Už teď je jasné, že s v něm vedle Znojma střetnou týmy Brna, Českých Budějovic a Prostějova. „Snad se Jirka brzy uzdraví a play off stihne. Byla by to velká ztráta. Věřím však, že bychom si poradili i bez něj. Máme dost šikovných kluků," uvedla znojemská Klára Zábojová.

Ve druhém víkendovém klání si úřadující mistr z Brna poradil 28:21 s Českými Budějovicemi, které prozatím vedou tabulku. Brno má však o tři duely míň a jako jediné zatím letos padlo jen jednou.

Modří Sloni ze Znojma drží v tabulce druhou pozici, na Budějovice ztrácejí bod a mají o jeden duel míň.

Korfbalová extraliga

Výsledky osmého kola:

ZNOJMO – PROSTĚJOV 17:15

Poločas: 12:6

Rozhodčí: P. Báder, M. Pospíšil

Nejlepší střelci: J. Podzemský 5, V. Tomáš 3, M. Monika 2, I. Žák 2 – R. Havlová 4, M. Marek 3, P. Galíček 2, J. Tichý 2, A. Vyroubal 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE – BRNO 21:28