Mezi kolektivy letos nejlépe uspěla posádka dračích lodí, která loni na světovém šampionátu v Hongkongu vybojovala titul na dvoukilometrové trati a na půlkilometru brala stříbro.

V kategorii sportovních nadějí zvítězila třináctiletá Tereza Coufalová, republiková šampionka na osmi tratích.

Hlasování čtenářů vyhrál a titul Hvězda Deníku získal Petr Sláma, kapitán týmu znojemských florbalistů.

Do síně slávy znojemského sportu pořadatelé uvedli Františka Brychtu, trenéra rychlostní kanoistiky, volejbalového trenéra a dlouholetého organizátora celorepublikových turnajů Bohumíra Bílka a předsedu okresního šachového svazu a organizátora významných šachových turnajů Josefa Lahodného.

Jednotlivci dospělí

1. místo

Lubomír Novák

Závodník Cyklo Klub Kučera Znojmo je veteránský mistr světa, mistr Evropy a mistr republiky v časovce jednotlivců. Z republikového šampionátu si dovezl ještě zlato v kategorii časovka dvojic. Na mistrovství světa v silničním závodě skončil 12. na mistrovství Evropy byl 3. a na mistrovství republiky 4. V rámci Extraligy Masters obsadil 1. místo v Poháru časovek a 2. místo v Silničním poháru. V Top ten masters získal celkově první místo (hodnoceno bez rozdílu kategorií).

2. místo

František Brychta ml.

Člen kanoistického oddílu TJ Znojmo získal tři tituly mistra Evropy v kategorii veteránů, a to na tratích K 2 000 m, K 200 m a K-2mix 200 m.

3. místo

Miloš Gryc

Závodník znojemského oddílu atletiky TJ Znojmo vybojoval bronzovou medaili na mistrovství světa veteránů v disku. Ve stejné disciplíně vyhrál mistrovství Evropy veteránů i republikový titul v této kategorii. K tomu přidal stříbro v hodu břemenem z mistrovství Evropy a zlato z republikového šampionátu.

4. místo

Petr Štěrba

Kanoista TJ Znojmo je mistrem světa na desetikánoi na trati dva tisíce metrů.

5. místo

Ondřej Čermák

Na letním MR byl 2. na 400 m volný způsob a 5. na 200 m volný způsob. Na zimním MR obsadil 2. místo na 100 m volný způsob, 2. místo na 400 m volný způsob a 3. místo na 200 m volný způsob.

6. místo

Luboš Bednář

Vicemistr světa a mistr ČR v naturální kulturistice v kategorii nad padesát let sám nejen závodí, ale předává své zkušenosti jako trenér fitness první třídy. Stovky cvičenců přivedl k zdravému cvičení bez dopingu, což je krédem naturální kulturistiky.

7. místo

Andrea Nesnídalová

Na mistrovství světa v Kanadě získala dvě bronzové medaile. Jednu v disciplíně speciální přerážecí techniky ve výskoku a druhou v disciplíně technické sestavy žen. K tomu přidala 4. místo v disciplíně technické sestavy 1.Dan.

8. místo

Vojtěch Čabala

Mladý atlet TJ Znojmo získal bronzovou medaili na trati 3 000 m na halovém mistrovství Moravy a Slezska. Na mistrovství republiky juniorů získal na stejné trati 8. místo.

9. místo

Dominik Musil

Vrátil se po dlouhodobé pauze zaviněné zraněním, které mu přerušilo nominaci na OH 2012 v Londýně. Probojoval se v utkáních 1. ligy a extraligy do nominace mezi nejlepších osm borců na MČR 2012.

Jednotlivci mládež

1. místo

Tereza Coufalová

Z mistrovství republiky žactva si dvanáctileté plavkyně přivezla šest zlatých medailí, a z disciplín 100 a 200 m znak, 400 a 800 m volný způsob, 100 a 400 m polohový závod.

2. místo

Zuzana Škarková

Dvanáctiletá lukostřelkyně TJ Sokol Šanov se stala republikovou šampiónkou v terčové lukostřelbě a na druhém místě skončila v halové lukostřelbě.

3. místo

František Černý

Stal se mistrem republiky na hrazdě. Čtrnáctiletý závodník Klubu sportovní gymnastiky Znojmo předvedl nový prvek, který není v pravidlech.

4. místo

Denisa Baťová

Osmnáctiletá taekwondistka znojemského oddílu Taekwondo-Do.I.T.F. se neztratila mezi dospělými na mistrovství světa v Kanadě, kde získala 3. místo v disciplíně technické sestavy 2. Dan a stejnou příčku v disciplíně technické sestavy tým ženy.

Kolektivy

1. místo

Dračí lodě dospělí

Z Hongkongu dovezli titul mistrů světa z tratě 2 000m a stříbrnou medaili z trati 500 m.

2. místo

1. SC Znojmo

Znojemští fotbalisté skončili v podzimní části 2. ligy na 2. místě se stejným bodovým ziskem jako první tým Bohemians 1905. Měli jen horší skóre.

3. místo

Orli Znojmo

Znojemští hokejisté hrají mezinárodní soutěž EBEL. Vloni se probojovali do čtvrtfinále play-off.

4. místo

Družstvo zeleného minivolejbalu

Tým ve složení Jan Krejčí, Dominik Kučera, Šimon Alexa, Klára Marušíková se stal mistrem republiky v zeleném minivolejbalu. Dále jsou přeborníci Moravy a východních Čech a krajští přeborníci.

5. místo

FC Moravský Krumlov- přípravka

Přípravka vyhrála okresní soutěž. Skončila na 3. místě na E-ON cupu v Mikulově.

Síň slávy

František Brychta st.

Je zakladatelem kanoistiky ve Znojmě. Dříve sám závodil, poté se stal úspěšným trenérem a členem výboru kanoistického oddílu.

Bohumír Bílek

Dlouholetý trenér družstva žen PSK Znojmo a organizátor mnoha turnajů.

Josef Lahodný

Předsedá okresnímu šachovému svazu a organizuje republikové turnaje.