Vstup do klání měli lepší hosté. Během třetí minuty využili přesilovou hru a šli do vedení 1:0. Domácí se však s negativním skóre nesmířili a zásluhou Martina Ďurišky srovnali na 1:1. Vinohradští přesto obrátili štěstěnu na svou stranu, když před koncem první dvacetiminutovky zvýšili na 2:1.

I přesto, že druhou třetinu lépe odstartovali hosté díky dvěma brankám, Znojemští posbírali všechny síly a před koncem prostřední části vyrovnali na 3:3.

Více než 360 diváků nabudilo ve třetí třetině domácí k heroickému výkonu. Vinohrady sice dlouhou dobu vedly, přesto svěřenci nového trenéra Znojma Karla Virgla bojovali do poslední chvíle a osm sekund před koncem korigoval stav na 4:4 svým druhým gólem zápasu Martin Šindelář. Na řadu tak přišlo prodloužení, v němž Jihomoravané využili přesnou střelu Martina Pánka a zvítězili 5:4.

„Tohle vítězství, byť jen za dva body, tým potřeboval jako sůl. Od druhé třetiny jsme upravili styl hry, chtěli jsme se hlavně uklidnit a hrát víc s balonkem, což se nám podařilo. Byl to boj o každý metr a dnes jsme obrovskou bojovností a skvělými fanoušky za svými zády zápas obrátili. Soupeři děkujeme a všem přejeme krásné Vánoce,“ uvedl po utkání Jakub Martinek z TJ Laufen Znojmo. Jeho celek sehraje další utkání až 11. ledna na palubovce Otrokovic.

Znojmo – Královské Vinohrady 5:4 PP

Třetiny: 1:2, 2:1, 1:1 - 1:0. Branky: 9. Ďuriška, 34. Kladivo, 37. Šindelář, 60. Šindelář, 64. Pánek - 4. Linhart, 17. Skřivánek, 30. Svoboda, 47. Svoboda. Rozhodčí: Kačer – Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 362.