Jak jste spokojený s přípravou, kterou pro vás připravil Libor Šťasta? Jak vůbec florbalová příprava vypadá?

Teď máme poslední týden přípravy. Jsem naprosto spokojen s jejím průběhem. Byla určitě náročná, ale myslím, že nám hodně dala. Trénujeme čtyřikrát týdně. V úterý máme spinning a posilovnu. Pondělky a středy pak věnujeme atletice, posilování. Ve čtvrtek jsou běhy v Gránicích.

Co pro vás znamenají dva turnaje, Czech Open a Pegres Cup, které vás čekají?

Tyto turnaje bereme jako přípravu na sezonu. Cílem je, abychom zjistili, jak na tom kdo je. Kdo, s kým a jak bude moci v sezoně hrát.

Do příští sezony se váš kádr nezmění. Co si o tom myslíte vy?

Na extraligu v tomhle složení máme. Je tu spousta skvělých kluků. Myslím si, že pro tým je lepší mít vlastní hráče, které si sám vychoval, než je k nám tahat odjinud. Máme šikovné dorostence.

Jak se těšíte do extraligy?

Nemůžu se už dočkat. Těším se na zápasy se skvělými týmy, které nám dají mnoho zkušeností. Určitě se to nebude dát srovnat s první ligou.

Jaká v tuto chvíli vládne ve znojemském týmu atmosféra?

Výborná. Za všechny můžu říct, že jsme spokojení. Zatím nás je nějakých jednatřicet. Postupně se budou hráči rozdělovat do A a B týmu. A tým bude hrát extraligu a B tým pak druhou ligu.

Co pro vás osobně znamená postup do extraligy?

Tak je to můj největší životní úspěch. Teď jde o to udržet se tam a popřípadě se dostat i někam dál.

Co je tedy váš největší florbalový sen?

To je jasné.Mým největším snem je vyhrát extraligu.

Vy jste několikrát z florbalového mužstva odešel. Co vás přivedlo zpět?

Byli to kluci. Nemohl jsem bez té party být. Samozřejmě mi chyběl i florbal samotný, ale nejvíc mě zpátky táhli spoluhráči. Teď jsem rád, že jsem zůstal.

KATEŘINA HLADÍKOVÁ