Dva vyrovnané zápasy, porážka v prodloužení 6:7 a vydřená výhra 4:2. Vynikající atmosféra a mnoho vyloučených. Tak se dá zatím jednoduše popsat čtvrtfinálová série florbalistů Znojma a Kladna. Ta se po dvou zápasech a za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy přestěhuje do středu Čech.

Znojemští florbalisté se chtějí hlavně vyhnout zbytečným vyloučením, kterých za dva zápasy nasbírali již šest a dvakrát v nich inkasovali. „S tím se potýkáme bohužel celou sezonu. Na druhou stranu si nemyslím, že by hra v oslabení byla pro nás nějak extrémně nevýhodná," konstatoval trenér znojemského mužstva Jan Šťastník.Znojmo na úvod florbalového play off jednou uspělo a série s Kladnem je tak 1:1 na zápasy.

Znojemský tým si dal před sérií za úkol především hlídat nejobávanějšího hráče Kladna Dušana Přívaru, který v prvním zápase zaznamenal přihrávku na gól, jenž poslal zápas do prodloužení, a navíc to byl gól ve vlastním oslabení. Ve druhém střetnutí mu stačilo pouze sedmaosmdesát sekund, aby připravil svým dvěma spoluhráčům dvě gólové příležitosti, po kterých Kladno vyrovnalo stav zápasu na 2:2. „Víme o něm, stále se o něm mluví, ale obě ty nedělní situace byly tak trochu šťastné. Nejprve rozehrál z rohu standardní situaci a u druhého gólu se míček několikrát odrazil," přidal Martinek.

Sobotní zápas se pro Znojmo dlouho nevyvíjel dobře a domácí museli neustále dohánět jednobrankovou ztrátu. Poprvé do vedení poslal Znojemské v závěru druhé třetiny Filip Horák. Tentýž hráč byl však na začátku třetí třetiny vyloučen a Kladnu se podařilo vyrovnat na 5:5. Následovala šestá branka hostů v oslabení a drtivý tlak Znojma, který zakončil šestou brankou Jan Hanák. „Ve třetí třetině jsme chtěli zodpovědně bránit, což se nám nepovedlo, ale rozhodně jsme v prodloužení nepodali špatný výkon. Měli jsme tam několik šancí, ani nájezdy jsme nechtěli, jelikož se nám v nich dlouhodobě nedaří," přiznal Martinek.

Znojemští věří, že po vyrovnání série je nyní psychická opora na jejich straně, a to i přesto, že se dostali do situace, kterou trenér Šťastník před startem play off považoval za nepřípustnou. „Nechtěli jsme prohrát první zápas, to se nepodařilo, ale je důležité říct, že ve druhém zápase předvedl tým nejlepší obrannou činnost za celou sezonu. Na Kladno jedeme sérii rozhodnout, protože každý den odpočinku je pro nás jen lepší a případný pátý duel v týdnu by nám vzal už opravdu mnoho sil," uvedl znojemský trenér.Znojmo na úvod florbalového play off jednou uspělo a série s Kladnem je tak 1:1 na zápasy.

Hráči Znojma očekávají i na Kladně stejně bouřlivou atmosféru jako ve Znojmě a klub pořádá i autobusový výjezd. „Je možné, že si na florbal najdou cestu i hokejoví fanoušci, jelikož hokejová sezona Kladnu skončila a obě haly od sebe dělí jen pár metrů," zakončil znojemský obránce Martinek.

Třetí zápas série startuje na Kladně v sobotu v devatenáct hodin a nedělní čtvrtý duel pak o dvě hodiny dříve.