Znojemští plavci si v kvalitní konkurenci vybojovali tři medaile a devět účastí v A-finále. Michal Rubáček si doplaval pro jedno první a jedno druhé místo. Zlatou medaili vybojoval na trati sto metrů motýlek (54,98), stříbrnou pak získal v závodě na sto metrů volný způsob (52,72). K tomu navíc přidal nepopulární čtvrtou pozici v závodě na patnáct set metrů volný způsob (16:27).

Další znojemský reprezentant Květoslav Svoboda startoval pouze v jediném závodě, a to v souvislosti s přípravou na Světový pohár v dálkovém plavání, který se bude konat ve španělské Seville. V závodě na tisíc pět set metrů volný způsob bez větších problémů zvítězil v čase 15:47,36, a zároveň si tak vylepšil osobní rekord na této trati o neuvěřitelných třináct vteřin.

Do finále se kromě Rubáčka se Svobodou probojoval i Tomáš Melichárek, který skončil čtvrtý v závodě na čtyři sta metrů volný způsob, pátý v závodě na patnáct set metrů volný způsob, šestý na trati čtyři sta metrů polohový závod a desátý v závodě na dvě stě metrů motýlek.

Dalšími finalisty byli Martin Havlík, který získal páté, šesté a dvě osmá místa, a Ondřej Čermák, který skončil v závodě na tisíc pět set metrů volný způsob na sedmém místě.

Solidní umístění vybojovali i další znojemští plavci, jmenovitě Marek Polach, Marek Jelínek, Zuzana Holubová a Lucie Velebová.

Krajský přebor mají za sebou starší a mladší žáci. Ten se uskutečnil v brněnském bazénu na Lesné.

Tento mítink byl nominačním závodem pro celorepublikové žákovské mistrovství, které se bude konat v Novém Jičíně a v Plzni.

Znojemští plavci i doplavali pro osmnáct medailových pozic, kromě toho i pro další bodovaná místa.

V kategorii mladšího žactva získala Aneta Hrušková jednu zlatou, tři stříbrné a tři bronzové medaile, David Drozd si vybojoval jedno bronzové umístění, Denisa Hartová dvě bronzové medaile, David Vejtasa jedno stříbro a Pavla Borová přidala k této sbírce ještě jeden bronz.

Mezi starším žactvem se nejvíc vedlo Radimu Hartovi, který skončil třikrát stříbrný a jednou bronzový. Jiří Šotkovský i Patrik Schneider získali shodně jednu bronzovou medaili.