Modří Sloni slavili proti Středočechům i přesto, že se jim nedávno zranila opora a tahoun Jiří Podzemský. „Sice bylo na Znojmu znát, že Jirka dost chybí, i tak naši mladí kluci neměli proti výborným soupeřům šanci. Znojmo táhlo zkušené duo Malačka – Žák, kteří nastříleli spoustu košů. My jsme se jakž takž drželi a výsledek mi nepřijde úplně odpovídající vývoji utkání," popsala kolínská trenérka Radka Čermáková.

korfbalová extraligaKolín – Znojmo 14:31
Poločas: 3:13. Rozhodčí: Maňáková, Minarčík. Nejlepší střelci: Čejková 3, Šimek 3, Dvořák 2 – Malačka 9, Žák 9, Mostbeková 5.
Prostějov – Brno 17:30
Poločas: 8:17. Rozhodčí: Milichovský, Pernica. Nejlepší střelci: Vyroubal 7, Havlová 4, Kateřina 2 – Šedý 6, Bušík 5, Jonáková 5, Štěpánka 5.

V sobotu přijde jeden z extraligových vrcholů. Brno totiž přivítá Znojmo v dohrávce sedmého kola a půjde o první příčku, která zaručuje nejlepšího soupeře pro semifinálový souboj.

Ve druhém víkendovém utkání si právě Korfbal klub lehce 30:17 poradil s mladým týmem z Prostějova. Domácí vzdorovali obhájcům mistrovské titulu jen úvodních několik minut. „Začátek byl z naší strany trochu nervóznější. Prostějovskému Sašovi Vyroubalovi se zpočátku střelecky dařilo a soupeř se držel do stavu asi 6:6. Pak jsme dali pár košů v řadě a odskočili. Máme daleko zkušenější tým. Věkový průměr Prostějova je kolem dvaceti let, náš asi 28. Navíc máme víc hráčů, kteří jsou schopní zakončit," zdůvodnil brněnský kouč Jakub Máša.

Brňané jsou na druhém místě tabulky, mají však zápas k dobru. Pro semifinále se tak rýsuje souboj právě mezi čtvrtým Prostějovem a Jihomoravany.