Konec základní části tuzemské nejvyšší soutěže nastane během prvního březnového víkendu a znojemští korfbalisté mají před sebou ještě šest zápasů. Jak prozradil hráč celku z města nad řekou Dyjí, Jan Toufar, cílem Jihomoravanů je dostat se do play-off, kam postupují první čtyři družstva. „Když je pět týmů, tak by bylo hrozné skončit poslední,“ řekl Toufar.

Florbalisté Znojma. Ilustrační foto.
Tři branky za tři minuty. Předvedli famózní závěr, ale jen snižovali porážku

České Budějovice – Modří Sloni Znojmo 19:22
Poločas: 11:12. Body Českých Budějovic: Pešák 5, Vernarská 4, Krejčí 3, dos Santos Beatriz a Součková po 2, Bláha, Kohoutová a Procházková po 1. Body Znojma: Šebelová 5, Mostbeková, Nguyen, Podzemský a Simonidesová po 3, Toufar Jan ml. a Žák Ivan po 2, Žák Jakub 1. ŽK: 0:0. Rozhodčí: Uherka – Vyroubal.

Ten si v sobotním utkání na palubovce Českých Budějovic připsal tři body z celkových dvaadvaceti. Znojemští tak o tři koše porazili aktuálně třetí mančaft tabulky. O den později si Modří Sloni střihli další kolo s nováčkem soutěže z Náchoda. Doma se s Východočechy přetahovali až do samotného závěru, o jeden koš však týmu z města od rakouských hranic vítězství uniklo – 21:22.

Podle Jana Toufara se na znojemském celku nepodepsala únava z předešlého duelu. „Prostě nám to nepadalo. Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. Kdybychom je v prvním poločase přetavili v body, tak bychom Náchodu odskočili o větší rozdíl a bylo by to o něčem jiném,“ mrzelo korfbalistu.

Na tradiční Hotařskou koledu za vinaři ve sklepech v Novém Šaldorfu vyrazili první lednovou sobotu členové Spolku přátel Hroznové kozy.
Tažení žebřiňáku? Kozu vystřídali hotaři. Jinak by nás asi zavřeli, vtipkují

Modří Sloni Znojmo – Náchod 21:22
Poločas: 11:10. Body Znojma: Nguyen, Simonidesová, Toufar Jan ml., Šebelová a Žák Ivan po 3, Mostbeková a Veselý po 2, Filipovszká a Zábojová po 1. Body Náchoda: Šmíd 6, Kolářová a Nováková po 5, Hurdálková a Štěpánová po 2, Hurdálková a Martinec po 1. ŽK: 0:0. Rozhodčí: Bušík – Vávra.

Trenér hostí Radek Honzíček, jehož svěřenci porazili v sobotu vedoucí celek tabulky z Brna, viděl průběh nedělního střetnutí podobně. „Šlo o to, kdo dá první více košů. Myslím si, že to bylo férové. Hráči šli maximálně do krve a hráli z posledních sil. Je to boj. Víceméně máme stejně bodů jako Znojmo a dotáhli jsme se na ně. Chceme se hlavně dostat do první čtverky,“ shrnul lodivod náchodské skvadry.

Jak tvrdí Jan Toufar, soutěž je v letošním ročníku zcela vyrovnaná. „Všichni bojují,“ přikyvoval Toufar. On se svými spoluhráči do duelu s Východočechy nevstupoval s tím, že porazit nováčka bude jasná věc. „Už v sobotu ukázali své kvality, když porazili Brno, které má spoustu titulů. Určitě jsme si neříkali, že by se jednalo o lehkého soupeře,“ přemýšlel Toufar.

Znojemští hokejisté (červení).
Po vysoké výhře přišlo vystřízlivění. Bezzubí Orli padli

Modří Sloni nyní drží v extraligové tabulce čtvrté místo se čtyřmi body. Další klání sehrají na hřišti úřadujícího Korfbalového klubu Brno třetí lednovou neděli.