Nezastavitelní. Prvoligoví florbalisté Laufenu Znojmo pokračují ve vítězném tažení. K dalšímu zápasu druhé nejvyšší tuzemské soutěže přitom cestovali svěřenci trenéra Jana Šťastníka do České Lípy, která je v posledních sezonách velkým favoritem na postupové příčky, a Znojemští navíc nastupovali s poměrně mladým kádrem.

K zápasu nebyli připraveni z různých důvodů velcí tahouni Petr Sláma, Tomáš Kucharič, Pavel Palát nebo Petr Čihal. Naopak kouč Znojemských postavil mladíky, osmnáctileté Patrika Maška a Dominika Dvořáka nebo o rok starší čtveřici Jakub Sedláček, Adam Krejčí, Martin Šindelář a Jan Rakušan. Posledně zmiňovaný hráč se ukázal jako klíčový v závěru utkání.

Od prvních minut předváděla obě mužstva ofenzivní výpady a činit se musel jak domácí brankář Lukáš Chyna, tak i hostující gólman Martin Beneš. Ve dvanácté minutě napřáhla nejzkušenější ikona České Lípy Štěpán Slany a trefila horní tyčku znojemské branky. Znojmo reagovalo stejnou mincí a taktéž orazítkovalo břevno domácí branky. V šestnáctné minutě se už síť ve znojemské brance třepotala, když mezi hráči Znojma prokličkoval Jakub Jirsa a bekhendovým zakončením prostřelil Beneše.

Druhá dvacetiminutovka nabídla po jednasedmdesáti sekundách druhou branku a opět do sítě hostů. Po přihrávce Slaného uklidil míček za záda brankáře Tomáš Podrabský. Ve čtyřiadvacáté minutě to z důrazem přehnal Jirsa a rozhodčí jej bez váhání vyloučili.

Znojemští několika střelami sice prověřili připravenost Chyny, ale početní převaha zůstala nevyužita. O snížení se postaral až dvě minuty po vypršení trestu obránce Jakub Martinek. Jenže domácí odpověděli za jednatřicet sekund třetím gólem Podrabského.

Gólové hody pokračovaly i po minutě. Znojemský tým vrátil do hry přesnou střelou Radek Šplíchal. Hned po vhazování kryl domácí brankář ránu obránce Zdeňka Rady. Ve třiatřicáté minutě už ale Chyna kapituloval. Po souhře Martinů Šindeláře a Pánka zakončoval druhý jmenovaný do prázdné branky.

Šestatřicátá minuta pak přinesla chybu Českolipských ve středu hřiště a z rychlého protiútoku poslal Znojmo poprvé v utkání do vedení Martinek. Za osmadvacet sekund vyslal přesným výhozem znojemský brankář Beneš do úniku Rakušana a ten si gólmana Chynu položil a zavěsil popáté.

Znojemští byli aktivnější a tlačili se do dalších střeleckých příležitostí. Martinek ani Šindelář na změnu stavu ale nezadělali. Hosté pokračovali ve skvělé hře i ve třetí části, ale tam je poté přibrzdilo oslabení. To dokázali domácí využít a snížit na rozdíl jediné branky. Střelcem byl Lukáš Mlejnek.

Po této brance převzali otěže domácí a tlačili znojemské hráče. Skvělá obranná činnost však nedávala České Lípě příliš možností, a když se míč dostal až k brankáři, zasáhl spolehlivý Beneš. Z ojedinělého protiútoku zmrazil publikum šestou trefou Znojma Šplíchal.

Za pětatřicet sekund to bylo ale znovu o gól, podruhé mířil přesně Mlejnek. Jenže přišel další vydařený protiútok Znojma a zakončující Pánek opět upravil skóre na dvougólové 5:7. Za tohoto stavu Znojemští útočili a zkušený Slaný vybojoval naději na prodloužení. „Opět jsme se nevyvarovali chyb, za které nás soupeř trestal. Znojmo sice vyhrálo až v prodloužení, ale zaslouženě," podotkl domácí kouč Jiří Stožický.

Po timeoutu domácí odvolali brankáře a devětatřicet sekund před koncem třetiny hattrickem zařídil prodloužení Mlejnek. To trvalo jen sedmašedesát sekund a Rakušan rozhodl o bodu navíc pro Znojmo. „Jsem hrdý na celý tým za tento výkon. Bojovali jsme s těžkým soupeřem a zaslouženě získali dva body," uvedl trenér Znojma Šťastník.