Letošní ročník vypadá pro extraligové tenistky z Moravského Krumlova dobře. Celek TT MK z pěti odehraných zápasů tuzemské nejvyšší soutěže čtyři vyhrál a jednou remizoval. Naposledy porazil C-tým Hodonína a Břeclav.

Třetiligoví fotbalisté Znojma (modří) spadli na poslední místo tabulky MSFL. Letos ještě nevyhráli.
Skácel trénuje 1. SC už měsíc. Tým čeká na odraz ode dna

Trenér Jindřich Bíla však nadšení mírnil. „Děvčata si věří. Každé vítězství nás těší, poslední dvě ale nemůžeme přeceňovat. Hodonínské ‚céčko‘ patří k největším outsiderům soutěže a obhájce titulu z Břeclavi k nám dorazil jen s torzem základní sestavy. Získali jsme tak povinné body,“ hodnotil lodivod Krumlova.

Jeho svěřenkyně nyní čeká série sedmi venkovních klání. Ta dle Bíly skutečně prověří formu družstva. Už o předposledním říjnovém víkendu Jihomoravanky vyrazí na stoly KST Ostrava a MH ST Ostrava.

Fotbalisté Tasovic vyhráli doma nad Havlíčkovým Brodem 3:1 v 11. kole divize D. Vyfasovali jednu žlutou kartu.
Tasovičtí vytěžili tři body proti Havlíčkovu Brodu

„S ohledem na kvalitu soupeřů a zdlouhavé cestování to ale určitě bude jedna z nejsložitějších, a pro nás také nejdůležitějších, fází sezony. Na jaře pak budeme základní část extraligy finišovat doma,“ dodal Bíla.

Za posledních několik let bere momentální třetí místo v tabulce jako úspěch. „Lepší umístění pamatujeme. Pravda, v posledních letech se nám tolik nedařilo a start letošního ročníku patří k těm nejvydařenějším. Během příštích čtrnácti dní se představíme na stolech obou dosud stoprocentních týmů, tedy v Havířově i Hodoníně. Rádi bychom se na čele tabulky udrželi i po nich,“ vyřknul přání trenér TT MK.

Zpestření programu

Krumlovanky v nabitém programu absolvovaly i republikové mistrovství v Havířově. Chvályhodným výkonem se na něm předvedla hráčka TT MK Eliška Šedová. „Pro Elišku byl úspěch už postup mezi nejlepších čtyřiadvaceti hráček do hlavní soutěže. Z našeho pohledu se jednalo o docela vydařený šampionát. Nikdo neúplně nevyhořel, na druhou stranu jsme letos nedosáhli na žádnou z medailí. Nikita Petrovová, která určitě medailové ambice měla, nezvládla sedmisetovou bitvu se Kristýnu Štefcovu a skončila už v osmifinále. Nejblíže stupňům vítězů jsme byli ve čtyřhře. Čtvrtfinále jsme ale nezvládli,“ vypočetl hlavní stratég Moravského Krumlova.

Znojemští Orli (v černém) hráli druhý říjnový pátek s Bratislavou.
Hokejisté Znojma přivítali doma Bratislavu. Tu přejeli

Mimo extraligové zápasy nastoupí celek TT MK ještě v dalším kole Ligy mistrů na turnaji v Linci. „Start v Lize mistrů je pro nás spíše než výzvou, odměnou za dobře odvedenou práci a zpestřením zápasového programu. Se špičkovými týmy, k nimž Linec i Tarbobrzeg bezesporu patří, se zatím nemůžeme rovnat,“ uzavřel Bíla.