Své síly tak mohou změřit profesionálové i cyklističtí nadšenci. Podle svého uvážení mohou zvolit délku tratě buď šedesát, nebo třicet kilometrů, pro děti je připravena trať ještě kratší. Milovníci kolektivního zápolení se mohou zúčastnit soutěže školních nebo rodinných týmů.

„Primavera je jedinečný a vyhledávaný závod, který tradičně zahajuje sezonu. U jeho zrodu stáli spontánně úspěšní českoslovenští, čeští i slovenští olympionici. Zúčastnit se mohou závodníci s licencí i bez licence, stejně jako děti školou povinné," pozvali organizátoři.

Sraz všech zájemců je u Sportcentra v Šanově. Děti na odrážedlech nebo kolech odstartují v půl jedenáctý, ostrý závod dospělých účastníků začíná v pravé poledne.

Závod startuje letos již po třinácté a účastní se ho obvykle více než sto cyklistů. Často přijíždí nadšenci i ze Slovenska nebo Rakouska.

Na letošní „Primaveře 2015" budou moci cyklisté změřit své síly i s Ondřejem Fojtíkem. Sportovec je předloňským vítězem z Krnova a medailistou australského cyklistického Dakaru zvaného Crocodile Trophy. Fojtík získal i ocenění Českým klubem fair play a byl mezi prvními přihlášenými na zahajovací závod sezony do Hrušovan nad Jevišovkou.

Příznivci cyklistiky, kteří se již nyní těší, až po zimě protáhnou ztuhlé tělo v sedle bicyklu, mohou zaslat přihlášku na závod elektronickou formou, a to do čtvrtka šestadvacátého března. Naleznou ji na adrese www.primaverabike.com.

Pokud se rozhodnou k účasti později, mohou se přihlásit také přímo na místě, a to mezi devátou a půl dvanáctou hodinou dopolední.

program závodu9.00 otevření kanceláře ve Sportcentru v Šanově
10.30 start dětí do 6 let
10.40 start dětí do 10 let
10.50 start žákyň 11–14 let
11.00 start žáků 11–14
11.30 uzávěrka přihlášek
12.00 vyhlášení vítězů v dětských kategoriích
12.30 slavnostní start
Následně: vyhlášení vítězů před Sportcentrem v Šanově
Zdroj: www.primaverabike.com