Druhá nejvyšší florbalová soutěž na rozdíl od extraligy pokračuje. A to i když ve Švédsku se v těchto dnech uskuteční mistrovství světa mužů. Znojemští florbalisté nastoupí na hřišti brněnského Hattricku, který se zatím trápí a patří mu až devátá pozice tabulky se ziskem patnácti bodů. „Převažuje zcela určitě zklamání, protože patnáct bodů je pro nás málo, ale druhá polovina by měla být z naší strany o mnoho lepší a play off by nám tak nemělo v žádném případě uniknout," poznamenal hráč Hattricku Zdeněk Habr, který patří se třinácti body mezi nejproduktivnější čtveřici týmu.

V letošní sezoně se mužstva Znojma a Hattricku střetla již dvakrát. V ligovém zápase se dlouho dařilo Hattricku, ale skvělý závěr patřil Znojemským a ti zvítězili 6:4.

Pohárový duel byl důležitý pouze pro Znojmo, jelikož brněnský celek ztratil možnost bojovat o možný postup do dalších bojů a nechal tak hrát náhradníky. „Oba kluby toho o sobě hodně ví. Musíme se vyvarovat nějakému vyššímu prohrávání jako v posledním zápase, ale to neznamená, že prohrávat nebudeme," uvedl trenér Znojma Jan Šťastník.

Do sestavy Znojemských se již vrací brankářská jednička Martin Beneš. Chybět tak stále bude kapitán Jakub Martinek a nově také obránce Zdeněk Rada. „Musíme si na ně dát pozor. I když se už asi naše týmy nemohou příliš čím překvapit. Jejich pozice v tabulce kvalitě týmu neodpovídá," uvedl hráč Znojmo Jiří Salava.

Znojemští se po čtyřzápasové sérii proher dostali zpět do vítězného rytmu zvládnutým utkáním s posledním Pelhřimovem, který zdolali vysoko 10:3.

Utkání začíná v brněnském centru sportovních aktivit v neděli v pět hodin odpoledne.