Zatímco Znojmo má kolo před koncem hlavní fáze soutěže jistý postup do vyřazovacích bojů z prvního místa, Rakušané stále usilují o druhou postupovou pozici. „Do utkání rozhodně nejdeme s vědomím, že máme jistý postup. Vletíme do něj naplno. Americký fotbal nejde hrát na půl plynu, jinak přijdou zbytečná zranění. Motivace nám nechybí, chceme udržet neporazitelnost,“ burcoval Radim Petříček, který nastupuje na útočné pozici tight end.

Už osmadvacet let vede Klub sportovní gymnastiky Ivana Křístelová
Křístelová chystá mistrovství v gymnastice. Problém může být klimatizace, říká

Svěřenci trenéra Radima Pařízka si doposud připsali pět výher a drží úctyhodné skóre 172:15. „Po postupu do vyšší soutěže jsme s takovou dominancí nepočítali. Minulý rok jsme před startem čtvrté divize hráli přípravné utkání s týmem ze třetí divize a vyhráli jsme asi o jeden touchdown. Teď jsme stejné mužstvo porazili asi o pětapadesát bodů. Čekali jsme mnohem vyrovnanější zápasy,“ přiblížil znojemský stratég.

Cesta KnightsZnojmo v minulé sezoně poprvé nakouklo do rakouské soutěže a suverénně opanovalo čtvrtou divizi. Po loňském postupu letos dominuje i ve třetí divizi, ve které si už před koncem základní části zajistilo postup do play-off. V semifinále se 15. července od pěti hodin odpoledne doma střetne s druhým celkem sousední konference, kterým bude jeden z dvojice týmů Pinzgau Celtics a Gmunden Rams.


S nedělním soupeřem odehráli Rytíři v aktuální sezoně nejvyrovnanější utkání, ve kterém si nakonec dokráčeli pro vítězství 23:6. „V prvním zápase nás Blue Hawks překvapili. Když jsme se na ně byli podívat v zápase se Sparťany (celek Weinviertel Spartans pozn. red.), měli k dispozici asi osmadvacet hráčů. Proti nám pak osmačtyřicet. Jsou sebevědomí a hrají pěkný fotbal. Mají velkou budoucnost,“ povídal Pařízek.   
 
Ze široké hráčské základny letos těží i Znojmo. „Máme asi pětačtyřicet hráčů, takže v zápasech střídáme a na hřišti jsou odpočatí kluci. Velkou roli při cestě za úspěchem hraje taky příprava před sezonou a individuální příprava ve volném čase,“ popsal Petříček.

Jihomoravanům se v základní části vyhýbala zranění, v jejím závěru ale přišli o jednoho z klíčových hráčů. „Bohužel se zranil ofenzivní lineman Jan Waclawiec, který nám bude ve vyřazovacích bojích chybět,“ mrzelo znojemského lodivoda.

Přesto chtějí Rytíři postoupit do vyšší soutěže „Potřebujeme hrát proti vyrovnaným soupeřům, ať neustále o něco usilujeme. Samozřejmě nás baví vyhrávat, ale když vítězíte o čtyřicet bodů, není to ono,“ dodal zkušený kouč.