Na jihu Moravy bude plnit roli quarterbacka. „Kluci ze Znojma mě ukecali, domluvili jsme se na podmínkách, které mi vyhovují. Navíc se znám s trenérem Josefem Fuksou. Zamiloval si to tam, o týmu mi vykládal a i kvůli jeho doporučení jsem se rozhodl,“ vypráví Dundáček.

Šestinásobný nejlepší hráč české nejvyšší soutěže ukončil v tomto roce kariéru, ve sportovním důchodu ale nevydržel dlouho. „Ještě nebylo moc času, aby mně americký fotbal chyběl, ale chtěl jsem zpět. Angažmá u Black Panthers (pražský tým dominující české nejvyšší soutěži, pozn. red.) bych nestíhal, protože mi nevyhovují tréninky v týdnu. Klub navíc na pozici quarterbacka přivede Američana. Ve Znojmě mi vyšli vstříc tím, že se nemusím účastnit tréninků ve všední dny,“ zmiňuje Dundáček.

Velká cena České republiky silničních motocyklů na brněnském Masarykově okruhu. Ilustrační foto.
Dluh za Velkou cenu? Část zaplatí Brno a kraj, ministerstvo další peníze nepošle

Dvaatřicetiletá tvář amerického fotbalu u nás bude ve své nové štaci zodpovědná také za ofenzivní hru mužstva. „Čeká nás hodně práce, protože skládáme v podstatě nový útok. Mým úkolem bude příprava tréninků na ofenzivní činnost a taky na soupeře,“ popisuje bývalý kapitán reprezentace.

Od nové sezony, která startuje na jaře, ho čekají pravidelné víkendové přesuny z Prahy do Znojma a Rakouska. „Jsem rád, že vyvezu rodinu do krásných regionů,“ zamlouvá se muži, jehož před třemi lety v zemi našich jižních sousedů vyhlásili za nejlepšího ofenzivního hráče nejvyšší soutěže. „Rakousko pro mě není země zaslíbená, ale tamější ligy jsou výborně zorganizované. Navíc dost zájemců se sportu věnuje i na nižší úrovni,“ srovnává Dundáček, který zatím příliš neví, co od třetí nejvyšší soutěže očekávat. „Ukáže se až na hřišti. Už jsem viděl zápasy na videu, ale z toho se dá těžko usuzovat. Uvidíme, jaká bude kvalita. Přípravu na vrcholné soutěže bych časově nezvládal,“ sděluje Dundáček.

Přivydělává si také jako spolukomentátor zámořské NFL pro Sport TV. „Spojuji tak příjemné s užitečným. Můžu lidem předat své poznatky a ještě si přivydělám. Americký fotbal je krásný sport, ale náročný na pochopení. Je důležité ho vysvětlovat,“ uzavírá Dundáček.

Ilustrační foto.
Hledají znojemského sportovce roku. Lidé už mohou posílat nominace