„Příležitosti zahrát si za A družstvo se tak chopili náhradníci a nutno říct, že si vedli nadmíru skvěle. V první rundě nastoupil natěšený Aleš Procházka, kterému se na první dráze sice vůbec nevedlo, a prohrál ji se svým soupeřem o 44 kuželek. Po výměně drah se však situace otočila a tak nakonec, i když svůj bod nezískal, nahrál velmi slušných 456," uvedl jeden z hráčů TJ Sokol Šanov Jiří Míka.

To Tomášovi Červenkovi se dařilo právě o zisk svého bodu více, když nakoulel rovných 470.

V druhé části hry získali své body jak mladý náhradník Milan Volf s výkonem 459, tak i o generaci starší a zkušenější Ladislav Kacetl 438. „Při nástupu obou Šanovských koncáků tak hosté vedli už 3:1 o 32 kuželek, nicméně jak Petr Kesjar (486) tak i Stanislav Červenka (445), nejenže udržovali získaný náskok, ale hráli tak dobře, že si hosté nakonec odvezli z Valtic nejen velmi cennou výhru 6:2 o 47 kuželek, ale stanovili i nový rekord Valtické kuželny na 6×100 HS na 2754 dřev," dodal Míka.

Už nyní se šanovští kuželkáři připravují na další utkání. V sobotu je totiž čeká seniorské Mistrovství České republiky v Kroměříži. „Na tamní kuželnu se chystají hráči Stanislav Červenka a Ladislav Kacetl," dodal Mika. Finále seniorů je pak naplánováno v Jičíně 25. a 26. dubna.